Завршни радови на реконструкцији Сентандрејског моста

Голубица, среда 17.10.2018. Извор: Голубица

НОВИ САД: Сентандрејски мост затворен је за саобраћај, те преко њега сада могу само пешаци, што је збунило многе возаче, али и путнике у аутобусима, будући да многи од њих нису видели јавна обавештења о затварању тог прелаза преко Канала Дунав–Тиса–Дунав. С обзиром на то да је рок за завршетак обнове истекао 14. септембра, а радови још трају, реконструкција је продужена 61 дан.

То се наводи у Одлуци о измени уговора о извођењу радова, објављеној на сајту Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, у којој пише да се сада очекује да мост буде готов до 14. новембра, уз могућност да наведени рок не буде крајњи за завршетак свих послова.

Захтев за продужење радова поднео је добављач радова на мосту „Србија ауто-пут” д. о. о. Београд, који је у посао обнове моста уведен 19. марта ове године и имао рок од 180 дана за завршетак свих радова.

Током извођења радова, а након скидања асфалтног слоја на низводној половини моста, уочен је бетонски надслој који је у изузетно лошем стању те се мора уклонити, наводи се у образложењу Одлуке, уз објашњење да се рок продужава због непредвиђеног уклањања бетонског надслоја, израде допуне пројекта, добијања сагласности на наведену допуну и извођења радова у складу с пројектом.

Повезане објаве