ОТВАРАЊЕ НОВЕ КУЛТУРНЕ СТАНИЦЕ „СВИЛАРА“ У НОВОМ САДУ

Голубица, уторак, 23.10 2018. Извор: Голубица

По завршетку презентације креативног дистрикта „Кинеска“, делегација на челу са премијерком Аном Брнабић се упутила ка новој културној станици „Свилара“ (Угао улица Ђорђа Рајковића и Павла Стаматовића) коју је премијерка Брнабић свечано и отворила. Том приликом, је представљен културни и програмски концепт Свиларе.

Након тога,  у „Свилари“ медијима  се обратио Немања Миленковић, директор Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Игор Мировић председник Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводине и Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије.

Подршку отварању нових креативних хабова и културних станица попут „Свиларе“, пружио је Кабинет председнице и њен Савет за креативне индустрије. Њихов развој је део платформе Србија ствара (Serbia creates) која афирмише вредности савремене Србије, признате у свету по својој креативности и иновтивности у свим секторима привреде и на свим нивоима друштва. Овај концепт има за циљ да препозна и подржи уметничко и свако друго стваралаштво, са посебним акцентом на промоцији тог стваралаштва у земљи у свету са циљем промене имиџа наше земље.

Отварањем нових креативних станица, домаћи уметници и креативни ствараоци из свих области, али и они из региона и света, добијају ново место и простор за своје стваралаштво, његово представљање у јавности и размену идеја.

Повезане објаве