Отвoрена прва продавница „Лидл“ у Новом Саду

Голубица, четвртак 11.10.2018. Извор: Голубица

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању прве продавнице компаније Лидл Србија у Новом Саду.

Као први савремени дисконт и значајан инвеститор, Лидл Србија је данас отворила укупно 16 продавница у 12 градова широм земље, а у Новом Саду продавница је отворена на Булевару војводе Степе бр. 2.

Приликом отварања градоначелник Вучевић је у име Града Новог Сада пожелео добродошлицу компанији Лидл.

-На тржишту се појавила једна велика компанија и то је добра вест за купце, потрошаче и грађане широм Србије где ће данас бити отворене Лидл продавнице. Конкуренција на тржишту допринеће бољем квалитету производа а пре свега нижим ценама што је кључно за грађане. Ми смо се водили тиме да стварамо такав тржишни и пословни амбијент да га препознају велике компаније у различитим свферама пословања, и да имају жељу да отварају своја представништва и фирме у нашем граду. Сигуран сам да ово неће бити једина продавница у Новом Саду, и то је потврда да као град имамо капацитете за отварање нових продајних места, а уз то и отварање нових радних места.

Овде је око 40 младих људи нашло посао, била је велика конкуренција приликом запошљавања, што је доказ да компанија Лидл пружа сигурност и за запослене. То је био кључни интерес Града Новог Сада када се руководио да помогне и овом инвеститору да има све услове које очекује да би могао најбоље да послује.  Срећан сам што Нови Сад све више препознају велики европски и светски брендови, али исто тако сам сигуран да и наши домаћи произвођачи имају заслужено место на овом тржишту. Драго ми је да Лидл сарађује са домаћим произвођачима који имају шта да понуде великим компанијама – нагласио је градоначелник Вучевић.

У име компаније Лидл Србија Јелена Шпановић рекла је да су веома задовољни што је у Новом Саду отворена њихова прва продавница. Она је нагласила да је у понуди асортиман који су пажљиво одабрали, за који сматрају да ће имати најбољи однос цене и квалитета, и како је рекла јединствене Лидл брендове на овом тржишту.

– Захвални смо држави Србији на топлом дочеку и Граду Новом Саду који се потрудио да нам створи веома позитивну пословну климу без које нас данас не би било овде. Према потрошачима осећамо велику одговорност јер су нас дуго чекали и позивамо их да дођу и увере се да ће наш асортиман оправдати њихова очекивања – рекла је Јелена Шпановић.

Повезане објаве