РУКОМЕТНИ КЛУБ “ВОЈВОДИНА“ ПРОСЛАВИО 70. РОЂЕНДАН.

Голубица, петак 19.10.2018. Извор: Град Нови Сад

Прослава поводом 70 година од оснивања РК “Војводина“ одржана је у Конгресном центру Новосадског сајма. У присуству бројних званица, приказан је филм посвећенпрвој шампионској генерацији клуба, заслужним појединцима уручене су плакете за допринос у остваривању врхунских резултата РК “Војводина“, а прeдстављена је и златна генерација, тим из 2004-2005 који је освојио прву дуплу круну у историји клуба.

Градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу уручено је признање за несебичну помоћ коју Град пружа “Војводини“.

– Честитам овај важан јубилеј руководству и играчима РК “Војводина“ који су нас много пута учинили поноснима и по њима је сада познат спортски центар ‘Слана бара“. Желим им још много успеха, и да нас на лето обрадују са новим пехарима – рекао је градонаечлник Милош Вучевић и додао да ће Град наставити да подржава РК “Војводина“.

Како се могло чути на прослави јубилеја, последње трофејне године су само наставак шампионског пута који је успостављен још пре 13 година. Тада је РК “Војводина“ освојио прву од седам титула државног првака. У тој сезони 2004-2005 је освојена не само шампионска титула тадашње државе Србије и Црне Горе, већ и национални куп на култном завршном турниру на Цетињу где до тада скоро нико није могао победити домаћина – екипу Ловћена.

Руководство клуба захвалило се и свом главном спонзору, “Србија гас-у“ оценивши да је та компанија на време препознала идеју по којој би један клуб из Новог Сада у олимпијском спорту могао бити доминантан у Србији.

На прослави су представљени актуелни састав, шампиони Србије, и још две генерације шампиона из прошле сезоне, јуниорски и кадетски тим, и истакнуто је да је “Војводина“ клуб који је ушао у анале српског рукомета са три шампионска састава у једној сезони.

Повезане објаве