Студенти ПМФ-а на 3. Међународном кулинарском такмичењу у Македонији

Голубица, уторак 16.10.2018. Извор: Голубица

На 3. међународном кулинарском такмичењу „ГастроМак 2018“, у Струмици у Македонији, учествовали су студенти Природно-математичког факултета, Катедре за гастрономију.

На такмичењу које је трајало од 8. до 11. октобра 2018. године, учествовало је преко 200 кувара из више од 15 држава света, попут: Турске, Монголије, Русије, Азејберџана, Бугарске, Руминије, Хрватске, Украјине, Албаније, Мексика и др. из региона.

Од студената гастрономије са ПМФ под менторством др Бојане и Калењук и Горана Радивојевића такмичили су се: Слађана Тодоровић, освојивши за јело од тестенине бронзану медаљу и за ресторански десерт златну медаљу и Душан Грујић, освојивши за јело од тестенине бронзану медаљу и за јело од пилетине сребрну медаљу.

На такмичењу је студенте, по правилима WACS-а, оцењивао судијски тим на челу са Истоком Легатом (Словенија) и осталим еминентним судијама: Гиорго Диана (шеф са Мишленовом звездом у Италији), Доменико Мађи (председник WACS -а за југоисточну Европу, Италија), Стево Карапанџа (Хрватска), Алан Пајет (Маурицијус), Robin Villarreal (Мексико), Емра Кöксал (Турска), Maria Shramko (Исланд), Јулиа Драгут (Румунија) и многи други.

Повезане објаве