ВУЧЕВИЋ: Тражимо партнера за управљање СПЕНС-ом

Голубица, среда 17.10.2018. Извор: РТВ ФОТО: Голубица

Коментаришући тему која је обележила лето у Новом Саду, а то је прича о „рушењу СПЕНС-а“, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је у емисији „Прави угао“ РТВ, поновио да је он отворио ту тему, али да, како је рекао „не постоји пројекат рушења СПЕНС-а“, да је за тако нешто потребна компаративна анализа трошкова одржавања, рушења и изградње новог, те да је то „последња опција“.

Град Нови Сад, потпуно супротно од приче да ће неко преко ноћи рушити СПЕНС је објавио међународни позив, необавезујући, да тестирамо тржиште да ли има заинтересованих приватних партнера за заједничко управљању СПЕНС-ом“, рекао је Вучевић за РТВ. Град би, рекао је Вучевић, дао СПЕНС неком на управљање, ко је спреман да улаже у енергетску ефикасност, нове садржаје, да сагради хотел поред СПЕНС-а, надогради гаражу.

Откуп документације је до половине децембра. Позив је објављен у домаћој штампи и електронским медијима, а преко дипломатских представништава и привредних комора је упућен и свим привредницима. Вучевић је рекао да је ту тему поменуо и приликом боравка у Казахстану, да би то могло да буде нарочито занимљиво Кинезима, али да су му странци, када би „кандидовао ту тему“ рекли: „А што не саградите нови? Људима из Америке, Кине и Европе је нејасно чему се ми то дивимо.“

Вучевић је поновио да је тему рушења СПЕНС-а и изградње новог, што се иначе ради у свету, за шта је навео више примера, покренуо он, да се ништа неће радити преко ноћи и да нико спортски садржај и стадион „Карађорђе“ неће измештати из центра града.

Осврћући се на инцидент у коме су два младића албанске националности претучена у Новом Саду Вучевић је рекао да то „не да није прихватљиво већ мора бити најстрожије кажњено“, да је удружење Албанаца из Новог Сада реаговало веома коректно и да ће истрага показати да ли сукоб има етничку или неку другу позадину. Коментаришући оцену Александра Попова, председника Центра за регионализам да је „у Војводини дубоко нарушена њена мултиетничност“ да се „у Новом Саду на улици све ређе може чути да неко говори мађарски или га говоре у пола гласа, јер су уплашени због напада који су се повремено дешавали“, Вучевић је рекао да је то апсолутна неистина и да се гнуша таквих злоупотреба једног инцидента.. „Мађарски језик је нешто што је у Новом Саду, за некога ко у Новом Саду живи, природна појава да чује, добар део нас разуме или га је учио, мислим да је најбоље питати припаднике мађарске националне заједнице“, рекао је Вучевић.

 

Повезане објаве