Трећи Осмехов фестивал лампиона у Новом Саду

Голубица, уторак 16.10.2018. Извор: Голубица

Прва студентска хуманитарна фондација “Осмех на дар” у недељу 21. октобра од 18 часова, на Кеју жртава рације у Новом Саду организује трећи „Осмехов фестивал лампиона“, као увод у предстојећу 13. новогодишњу акцију.

Циљ овогодишњег Фестивала лампиона је прикупљање помоћи за опремање Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Војводине – Бетаније, за Одељење дечје хирургије у Суботици, као и за средства за новогодишње пакетиће за угрожене малишане широм Србије. Лампиони се преузимају на лицу места уз минималну донацију од 300 динара.

Фондација “Осмех на дар” до сада је организовала 12 новогодишњих акција, с циљем да помогне социјално угрожену и болесну децу. Своју мисију ширења осмеха започели су студенти Правног факултета Универзитета у Београду 2006. године, како би помогли деци на Косову и Метохији, али убрзо акције су се прошириле на територију целе Србије, чиме се осмехова породица значајно проширила. До сада смо помогли бројним малишанима у Београду, Нишу, Крагујевцу, Обреновцу, Куршумлији, Чачку, Јагодини, Војводини и Косову и Метохији, а ове године Фондација наставља своју насмејану мисију из Новог Сада, како би обезбедили још више осмеха!

Повезане објаве