Ливерпул убедљив против Звезде 4:0

Голубица, среда, 24.10 2018. Извор: РТС

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Ливерпулу од истоименог тима са 4:0, у мечу трећег кола Групе Ц Лиге шампиона. Салах двоструки стрелац, по једном су погодили Фирмино и Мане. Лоше суђење немачког арбитра Зибера.

Црвено-бели су солидно ушли у меч, показали агресивност и идеју, делујући много боље него у Паризу. Ипак, прва грешка је сурово плаћена, пошто је Фирмино у 20. минуту искористио одличан повратни пас Робертсона и са десетак метара погодио за вођство.

Ливерпул је и после тога био бољи ривал, али је до другог гола дошао тек у последњем минуту полувремена, када је одличну лопту Шаћирија, маестрално реализовао Мохамед Салах.

Лоше је наставак сусрета почео за српског шампиона. Судија Зибер престрого досуђује пенал за домаћи тим након дуела Стојковића и Манеа у 51. минуту, који Салах сигурно претвара у гол за 3:0.

До краја меча Ливерпул је имао још неколико шанси, али је само Сенегалац Мане успео да савлада Борјана у 80. минуту, након грешке одбране и везног реда београдског тима.

Треба истаћи да је Звезда у Енглеској деловала много боље и одлучније него у мечу против ПСЖ-а, имала добре моменте и добар блок, али је меч пресудио већи квалитет тима Јиргена Клопа и убојити нападачи.

И другом сусрету трећег кола у овој групи ПСЖ и Наполи су играли нерешено у Паризу, 2:2.

Тријумфом у вечерашњем сусрету Ливерпул је дошао до 6 бодова у такмичењу и први је у групи. Наполи на другом месту има 5, ПСЖ на трећем 4, док је Звезда на последњој позицији са једним освојеним бодом.

Звезда ће у наредном колу дочекати управо Ливерпул, у уторак 6. новембра.

Повезане објаве