Амбасадорка Канаде у посети Новом Саду

Амбасадоркa Канаде у посети Новом Саду

Амбасадорка Канаде у посети Новом Саду

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 11.03.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je у Градској кући амбасадорку Канаде у Србији Њ.Е. Кети Чабу.

Градоначелник Вучевић је том приликом пожелео срдачну добродошлицу амбасадорки која се захвалила на пријему и истакла да је ово њен први званични долазак у Нови Сад.

Повод за посету граду је и учешће амбасадорке у програму којим се обележавају Дани франкофоније у Србији, а она ће у оквиру те манифестације одржати предавање студентима Универзитета у Новом Саду о родној равноправности и улози жена у науци као приоритетима Канаде и франкофоније.

Саговорници су се сложили да постоје снажни пријатељски односи, као и културно-историјске везе које подупиру билатералне односе између Канаде и Србије, а да је тенденција да они буду све јачи. Амбасадорка је истакла освајање титуле Омладинске престонице Европе као одличан пример сарадње градске владе и цивилног сектора и похвалила мултикултуралност града који, попут Канаде, негује различитости и миран суживот многобројних нација.

Градоначелник Вучевић је нагласио да Нови Сад, као модеран европски град, има велике потенцијале и да је све чешће предмет интересовања страних инвеститора, па је тако потпуно отворен и за канадске компаније које желе да развијају своје пословање у Србији.
Амбасадорка Кети Чаба је истакла значај културне размене и дијалога, јер они представљају најбољи начин међусобног упознавања грађана Канаде и Србије, као и то да се на тај начин стварају основе за проширивање сарадње на друге важне аспекте, као што су образовање, екологија и привреда.

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар