Америка пала три дана пре рока

Голубица, ЧЕТВРТАК 12.09.2019.

Кошаркашка селекција Србије, у једном веома интересантном сусрету, савладала је изабрани тим Сједињених Америчких Држава резултатом 94:89, у мечу у оквиру борбе за пласман од петог до осмог места.

Можда није у утакмици којој смо се надали, можда није у фази такмичења у којој смо очекивали, али репрезентација Србије јесте савладала САД на Светском првенству у кошарци.

Импресивна прва четвртина, посебно у шутерском смислу, донела је Србији и предност од 25 поена (32:7)!

Друга деоница је била сушта супротност првих десет минута овог меча, јер су Американци тада били симетрично доминантни и вратили су се на тек четири поена заостатка (44:40). Било је 33:12 за тим Грега Поповича у овој деоници.

Друге две четвртине донеле су кудикамо уједначенију кошарку, са мање расположених шутера (овде изузимамо Богдана Богдановића, наравно), али са подоста веома квалитетних потеза.
Напослетку, Србија је савладала Америку резултатом 94:89.

Овим је озваничено да ће Америка забележити свој најгори пласман на Светским првенствима (до сада је то било шесто место).

Србија ће, вероватно, играти против Чешке за пето место. Наш потенцијални противник ће играти за свој најбољи пласман у историји.

Богдан Богдановић је меч завршио са 28 поена, уз седам тројки. Лучић је постигао 15 поена, Мицић је додао десет.

Харисон Барнс се истакао код Американаца са 22 поена, Кемба Вокер је стао на 18 поена, док је Крис Мидлтон постигао 16 поена.

 

Извор: РТС

Повезане објаве