АМСС упозорава возаче на нове снежне падавине

Голубица, ПЕТАК 25.01.2019.

Ауто-мото савез Србије упозорио је јутрос возаче да се у току данас очекују нове снежне падавине, које ће у појединим деловима земље, посебно на подручју западне, југозападне и јужне Србије, довести до повећања снежног покривача и преко 40 цм.

Температуре у свим крајевима земље су у минусу, па и поред интензивних интервенција путара, јак мраз и ниске температуре претварају сваку влажну деоницу у лед или изражену поледицу, додаје се у саопштењу.

Зимски услови вожње на појединим путевима могу донети успорен саобраћај, са повременим прекидима, на које возачи морају бити спремни и због којих је потребно више стрпљења.

Према последњим информацијама добијених од Јавног предузећа „Путеви Србије“, на наплатним станицама нема задржавања.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на нашим путничким терминалима нема дужих задржавања.

Теретна моторна возила на излазу из земље на граничном прелазу Хоргош чекају четири сата, на Келебији три сата, на Батровцима чак седам сати, а на прелазу Шид један сат.

Путеви очишћени и проходни, путари спремни за још падавина

Путеви у Србији јутрос су очишћени, проходни и безбедни за нормално одвијање саобраћаја, а путари су спремни за нове падавине које се очекују у току дана, изјавио је руководилац Штаба зимске службе у „Путевима Србије“ Зоран Стојисављевић.

Стојисављевић за Танјуг каже да су путарске екипе јуче и ноћас очистиле путеве, тако да се саобраћај несметано одвија на већем делу територије Србије.

„Ниједна деоница у Србији није критична у овом тренутку“, рекао је он.

Додао је да возачи треба да буду посебно пажљиви на путевима у брдско-планинским крајевима и прилазима туристичким центрима, који јесу очишћени и проходни, али се возачима без зимске опреме не саветује да иду на пут.

Стојисављевић каже да се према прогнози Хидрометеоролошког завода очекује да снег почне да пада током преподнева и да ће падати до суботе у подне.

„Путари су обавештени, већ су на терену, уходане су екипе и спремно ћемо дочекати још један талас падавина“, навео је Стојисављевић.

Додаје и да ће падати ледена киша, која је највећи проблем за возаче, те да је у току набавка додатних материјала за посипање путева, посебно соли, јер је до сада потрошено више него прошле године током целе сезоне.

 

 

 

Извор: Танјуг

Повезане објаве