Анчелоти поново у Београду: Сећам се магле и пута до трофеја

ПОНЕДЕЉАК, 17. СЕП 2018. Извор: РТС

Тренер фудбалера Наполија Карло Анчелоти истакао је да се нада да ће му трећи долазак у Београд, на меч са Црвеном звездом у Лиги шампиона, бити подједнако успешан.

„Са Миланом сам био у Београду 1988. године, сећам се магле, као и 2006. када смо се квалификовали у Лигу шампиона, а онда и постали прваци Европе. Тешка нам је група сада, али гледамо само како да прођемо у нокаут фазу Лиге шампиона. Битно је да играмо како знамо“, рекао је Анчелоти пред великим бројем новинарских екипа на стадиону „Рајко Митић“.

Италијански стручњак, три пута освајач „ушатог трофеја“, са сетом је говорио о Звездином тиму из 1988. године.

„Била је врло тешка утакмица, Звезда је имала фантастичне играче, то је било могло да буде финале. Сећам се и нашег поништеног гола“, рекао је харизматични Италијан, мало пре него што ће му зазвонити телефон усред питања новинара.

Према његовим речима о квалитету садашњег тима Црвене звезде довољно говори да је елиминисао Салцбург.

„Сви кажу да имамо најтежу групу у Лиги шампиона. Звезда игра одлично у првенству и елиминисала је Салцбург, који је био сјајан прошле сезоне у Лиги Европе“.

Одлични штопер Наполија Калиду Кулибали свестан је тешког гостовања Црвеној звезди у врућој атмосфери.

„Биће тешко, навијачи су Звездин 12. играч, а то зна и тренер Анчелоти. ПСЖ и Ливерпул су фаворити, али је Црвена звезда јака на свом епском стадиону. Урадићемо све да победимо и касније прођемо групу“, каже Сенегалац.

Кулибали дође да се не пробојава ни амбијента, а ни тима шампиона Србије.

„Мене ништа не плаши. Не смемо да се играмо јер је велики улог. Знамо какви су навијачи Звезде, имамо исто тако снажну подршку у Напуљу и исто је гостима и на Сан Паолу“, закључио је Кулибали.

Утакмица Ц групе Лиге шампиона између Црвене звезде и Наполија игра се у уторак на распродатом стадиону „Рајко Митић“ од 21 сат.

Повезане објаве