АСФАЛТИРА СЕ 15 УЛИЦА У КАЋУ

Голубица, ЧЕТВРТАК 17.10.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је приградско насеље Каћ у којем се изводе радови на путној инфраструктури.

Завршени су радови на поправци тротоара у Светосавској улици, уређење паркинга код Месне заједнице, Библиотеке и Ватрогасног дома у Улици Војина Палексића, асфалтиране су улице Ташка Начића, крак Улице Вука Караџића, Омладинска, Првомајска, Виноградарска, Светозара Марковића, Радничка и Улица Петра Драпшина. Тренутно су у току радови на санацији аутобуских стајалишта и асфалтирање улица Здравка Челара и Народне војске.

–  Каћ је једна од комунално најуређенијих приградских месних заједница, односно насељених места. Ове године смо доста улагали у Каћ. Поред Петровданског насеља, које је добило и канализациону мрежу и атмосферску канализацију, као и нови асфалт, рађена је и главна улица у договору са ЈП „Путеви Србије“. Та инвестиција је износила око 120 милиона динара, али и Град је додатно инвестирао у улице другог приоритета. Петнаест улица је тренутно у процесу рада или је завршено, а вредност тих инвестиција је око 95 милиона динара. Чекају нас даља улагања у Каћ, а то су реконструкција и проширење обданишта, пошто нам је једна од највећих листа чекања за вртић управо у Каћу, као и реконструкција Месне заједнице. Следеће што ћемо урадити јесте Клуб пензионера у Каћу и реконструкција фискултурне сале у Основној школи „Ђура Јакшић“ која од 1976. године, од када је направљена, више није обнављана. Житељи Каћа могу бити задовољни, јер смо у претходном периоду у ово место инвестирали преко 200 милиона динара, и то само кад је у питању главна улица и ових 15 улица које се раде, не рачунајући обданиште и месну заједницу. Добра вест је да ћемо ребалансом буџета додати 250 милиона за путну привреду и верујем да ће путари искористити ово добро време и повољне услове да још више раде на територији целог града. Хвала људима из Месне заједнице и одборницима, као и свим грађанима на стрпљењу и на разумевању, као и радницима који су ангажовани на овим пословима-рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Планирано је да ЈКП „Пут“ изведе радове у наредном периоду и у делу Партизанске улице и улица Симе Шолаје и Николе Тесле, затим плато и пут до Манастира Васкресење Христово, а следи и уређење теретног улаза у вртић и поправка тротоара у делу Улице Краља Петра првог од броја 28 до 34. Дакле, укупно ће бити асфалтирано 15 улица, односно преко 10 километара саобраћајница.

 

Извор: Голубица

 

Повезане објаве