Бесмртни пук по први пут маршира улицама Новог Сада

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 06.05.2019.

На Дан победе над фашизмом, Бесмртни пук Србија организује шетње сећања на страдале и учеснике свих ратова у прошлом веку у једанаест градова. Деветог маја марширају: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Краљево, Ужице, Крушевац, Кикинда, Сомбор, Панчево и Параћин.

Бесмртни пук Србија позива све грађане да се придруже хуманој, интернационалној манифестацији и да понесу слике својих предака и ближњих који су се борили за слободу у Првом и Другом светском рату, ратовима деведесетих и против НАТО агресије.

Бесмртни пук ће бити одржан без икаквих политичких обележја, под заставом Србије, и имаће искључиво родољубиви карактер.

У Новом Саду марш Бесмртног пука креће са Кеја жртава рације деветог маја у 17 сати. Колона ће се кретати Булеваром Цара Лазара, Стражиловском, Жарка Зрењанина и улицом Модене до Трга Слободе, где ће после обраћања градоначелника Новог Сада, бити одржан свечани концерт са српским и руским родољубивим песмама.

Марш бесмртног пука први пут је одржан у Русији 2011. године, одакле се раширио у четрдесет земаља света и постао међународна манифестација.

 

Извор: РТВ

Повезане објаве