Бесмртни пук по први пут маршира улицама Новог Сада

Бесмртни пук по први пут маршира улицама Новог Сада

Бесмртни пук по први пут маршира улицама Новог Сада

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 06.05.2019.

На Дан победе над фашизмом, Бесмртни пук Србија организује шетње сећања на страдале и учеснике свих ратова у прошлом веку у једанаест градова. Деветог маја марширају: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Краљево, Ужице, Крушевац, Кикинда, Сомбор, Панчево и Параћин.

Бесмртни пук Србија позива све грађане да се придруже хуманој, интернационалној манифестацији и да понесу слике својих предака и ближњих који су се борили за слободу у Првом и Другом светском рату, ратовима деведесетих и против НАТО агресије.

Бесмртни пук ће бити одржан без икаквих политичких обележја, под заставом Србије, и имаће искључиво родољубиви карактер.

У Новом Саду марш Бесмртног пука креће са Кеја жртава рације деветог маја у 17 сати. Колона ће се кретати Булеваром Цара Лазара, Стражиловском, Жарка Зрењанина и улицом Модене до Трга Слободе, где ће после обраћања градоначелника Новог Сада, бити одржан свечани концерт са српским и руским родољубивим песмама.

Марш бесмртног пука први пут је одржан у Русији 2011. године, одакле се раширио у четрдесет земаља света и постао међународна манифестација.

 

Извор: РТВ

Нема Коментара

Поставите Коментар