БУЛЕВАР БАТЕ БРКИЋА ОТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Голубица, ПОНЕДЕЉАК 22.07.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је новоизграђени Булевар Бате Бркића који се простире од Булевара Јована Дучића до Футошког пута, ширине 40 метара и дужине 550 метара. Главни правац обухвата продужетак Улице Бате Бркића која сад има две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, разделно острво, пешачке и бициклистичке стазе, паркинг са отворима за дрвеће и зелени појас.

– Ова велика инвестиција је завршена пре уговорених рокова, тако да Нови Сад од данас добија нови булевар, а Ново насеље, Сателит и Тозиновац нови изглед. Мењамо конфигурацију града, радићемо на озелењавању и заштити животне средине, а нови булевар не представља само бољу саобраћајницу и инфраструктуру, него утиче на бољи квалитет живота грађана. Настављамо да стварамо услове за даља улагања у овај део града који је деценијама био запуштен. Нови Сад је захваљујући грађанима и бољем буџету решио функционисање једне од важнијих саобраћаних траса, а тиме је олакшана комуникација између Новог насеља и Футошког пута. Решавамо велико чвориште и саобраћајне гужве на углу два булевара, Јована Дучића и Слободана Јовановића. Ово је нова веза, нови излазно-улазни правац ка Новом насељу и веома је важан и за Тозиновац који је био вишедеценијски запуштен. Зато смо поред булевара, радили и на блоковском уређењу и на саобраћајницама у улицама бочно од њега, а наставићемо да улажемо у околну инфраструктуру. Из буџета Града Новог Сада је за ову инвестицију издвојено 870 милиона динара, од тога око 500 милиона динара за решавање имовинско-правних односа и откуп некретнина, док су радови износили око 370 милиона динара. За следећу годину планирамо пројектовање Булевара Бате Бркића према Телепу и Булевару Патријарха Павла, проширење Улице Илариона Руварца као коридор који ће спојити два дела града – рекао је градоначелник и најавио да Град предано ради на решавању проблема у вези са локацијом на којој је предвиђен базен пре доста година, као и на изналажењу решења за проблем паркирања у Тозиновцу.

У суседним улицама, Антуна Урбана и Анђе Ранковић, сви радови су такође завршени. Раскрсница улица Анђе Ранковић и Бате Бркића је трокрака, са обележеним пешачким прелазима, а постојећи семафор на четворокракој раскрсници Футошки пут, Илариона Руварца и Бате Бркића прилагођен је реконструисаном стању на раскрсници и додатно опремљен временским дисплејима, као и звучним уређајем за слепе и слабовиде особе. Сем путне инфраструктуре, у оквиру ове инвестиције изграђени су водоводна мрежа, канализациони колектор и јавно осветљење.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве