Варнице на терену, без победника у 159. вечитом дербију

Голубица, СУБОТА 02.03.2019.

Црвена звезда – Партизан 1:1 (0:1). Највећи дерби српског фудбала, 159. по реду, завршио се без победника. Црно-бели повели чудним поготком Немање Николића, изједначио Милан Павков у наставку. Црвена звезда је задржала 15 бодова предности у односу на вечитог ривала.

19.58 – Крај меча, Црвена звезда – Партизан 1:1.

19.52 – Поново дуел играча две екипе на терену, који је могао да прерасте у озбиљнији инцидент. Николић је ударио Стојковића и зарадио жути картон, а онда је Чаушић желео да „дели правду“. На крају се све смирило, а ускоро улазимо у надокнаду времена.

19.45 – Последњу измену врши Милојевић, уместо Јованчића на терену је Горан Чаушић.

19.41 – Прва измена у тиму Партизана. Уместо Небојше Косовића у игри је Слободан Урошевић.

19.38 – ГОООЛ! Звезда у 74. минуту стиже до изједначења! Одличан ударац Милана Павкова, лопта од стативе улази у гол Партизана, Стојковић је немоћан.

19.34 – Друга измена у тиму Звезде. Уместо Бранка Јовичића у игри је Мирко Иванић.

19.33 – Сада се Борјану указује помоћ, пошто је голман Звезде остао на земљи после једног опасног контранапада Партизана.

19.27 – Боаћи је на земљи без свести. Милуновић је био најбољи у скоку после новог корнера за Звезду, али је дефанзивац црвено-белих у скоку куком ударио Гањанина у главу. Боаћију се указује лекарска помоћ.

19.24 – Још једна прилика за Јованчића, али је играч Звезде шутирао поред гола Партизана.

19.21 – Добра прилика за Звезду. После корнера са десне стране, Јованчић је био највиши у скоку, али је Стојковић одлично интервенисао. Покушао је Партизан у полуконтри, али без већих проблема пред голом Борјана.

19.17 – Још један жути картон за игаче Партизана, уписан је леви спољни Немања Р. Милетић.

19.14 – Жути картон за Горана Закарића, који је нешто оштрије стартовао и оборио Стојковића.

19.10 – Настављен је меч.

19.09 – Једну измену у полувремену извршио је Милојевић. Уместо Вељка Симића у игри је још један нападач Милан Павков.

18.51 – Полувреме, Партизан води против Звезде са 1:0.

Не превише квалитетан меч у првих 45 минута, али играчи обе екипе су веома борбени. Било је неколико спорних ситуација, Партизан помало и срећно води на стадиону „Рајко Митић“.

18.47 – Играће се још три минута надокнаде времена у првом делу.

18.38 – ГОООЛ! Партизан од 37. минута води 1:0! Лоша реакција одбране Звезде, Борјан и Милуновић били су у дуелу са нападачем Партизана Николићем, а лопта се некако одбила у мрежу црвено-белих. Погодак је на крају приписан Николићу.

18.28 – Све оштрији дуели на терену. Дошло је до гуркања између играча, на крају по жути картон добили су Марко Марин на једној и Саша Здјелар на другој страни.

18.24 – Бен постиже погодак, али је помоћни судија подигао заставицу због офсајд позиције.

18.23 – Соло-продор Марка Марина, који је покушао да изненади Стојковића, али је голман Партизана био на правом месту и избио лопту у корнер.

18.21 – Први жути картон на мечу „зарадио“ је Страхиња Павловић, који је у скоку лактом нехотице закачио Боаћија.

18.10 – Изједначен однос снага на почетку утакмице. Први ударац у оквир гола упутио је Рикардо Гомеш, али је сигуран голман Звезде Милан Борјан.

18.02 – Почела је утакмица.

17.55 – Стадион „Рајко Митић“ се попуњава, навијачи Партизана подељени су на јужној трибини. Утакмица ће почети за неколико минута.

17.30 – Велика гужва је у околини стадиона „Рајко Митић“. Незванично, дошло је до сукоба једне групе навијача Партизана са полицијом, због чега је настала велика гужва. Како РТС сазнају у Хитној помоћи, има повређених.

Од Славије до Аутокоманде затворен је саобраћај, а велики број навијача полако прилази стадиону.

17.10 – Познати су састави тимова:

Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Симић и Боаћи;

Стојковић, Н.Р. Милетић, Валијенте, Павловић, Н.Г. Милетић, Здјелар, Шћекић, Закарић, Николић, Косовић и Рикардо.

 

 

 

Извор: РТС

 

Повезане објаве