Више од 70.000 људи на дочеку Путина у Београду, јаке мере безбедности

Голубица, ЧЕТВРТАК, 10.01.2019. Извор: Танјуг, Новости

Владимира Путина, који 17. јануара долази у посету Србији, требало би испред Храма Светог Саве у Београду да дочека више од 70.000 људи, пишу „Новости“.

Како наводи лист, а преноси Танјуг, тај дочек организоваће невладин сектор и тзв. патриотске организације. Планирано је да се учесници окупе на Тргу републике и крену заједно према Храму Светог Саве како би стигли у тренутку када у тај објекат буде долазио и председник Руске Федерације.

Детаљи Путиновог боравка требало би до танчина да буду разрађени до суботе.

Мере обезбеђења

Током посете руског председника Владимира Путина Србији предвиђа се највиши ниво безбедности, а заједно са њим долази и 250 руских безбедњака, од којих је један део већ стигао у нашу земљу, пише Курир. Како наводи лист, реч је о руским безбедњацима који прате председника Путина на свим путовањима. Такође, истиче Курир, у сарадњи руских агената и припадника српске полиције и служби безбедности, мере обезбеђења биће подигнуте на највиши ниво.

Улице којима буде пролазио руски председник биће затворене, шахтови заварени, на зградама ће бити руски и српски снајперисти, док ће грађанима који станују на тим трасама бити наређено да затворе прозоре и навуку завесе, објашњавају безбедносни стручњаци за лист.

Уочи доласка председничког авиона Путина, којег ће по уласку у српски ваздушни простор пратити авиони српске војске до слетања на београдски аеродром, небо ће за све летове бити затворено.

Како истиче лист, процењује се да ће бити ангажовано од 4.000 до 7.000 полицајаца, уз припаднике специјалних јединица МУП и Војске Србије, БИА, ВБА и ВОА.

Све безбедносно интересантне особе биће проверене, наводи Курир додајући да ће се појачати и контрола кретања пешака, нарочито на прометним местима – железничкој и аутобуској станици, аеродрому и прилазима Београду, где ће бити распоређени припадници Жандармерије у пуној опреми.

Лист наводи и да ће интернет комуникација Србије и иностранства бити оштрије надгледана.

Повезане објаве