Војводина поражена у дербију /ВИДЕО/

Голубица, СУБОТА 31.08.2019.

Фудбалери Војводине поражени су од екипе Црвене звезде резултатом 1:2 (1:1), у дербију седмог кола Супер лиге Србије.

Пред око 9.000 гледалаца на „Карађорђу“, стрелци за Београђане били су Павков у 25. и Гарсија у 59, док је стрелац за Вошу био Стојковић у 36. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Роцков – Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак – Дринчић, Ђуришић – Ђуричин (од 70. Зукић), Бојић, Гемовић (од 61. Николић) – Винсент (од 80. Кокир).

Црвена звезда: Борјан – Дегенек, Панков, Милуновић, Жандер – Јованчић, Гобељић – Кањас (од 93. Крстовић), Гарсија (од 67. Вулић), Вукановић (од 60. Симић) – Павков.

Пред почетак утакмице, одржан је минут ћутања у знак почасти према Јовану Коврлији, помоћном тренеру Војводине из шампионске сезоне 1988/89, који је преминуо пре неколико дана после дуге и тешке болести.

На почетку утакмице, нешто конкретнија на терену је била Војводина, која је имала већи посед лопте и чешће била на половини ривала, али није успевала да створи праву прилику пред противничким голом. На другој страни, Црвена звезда је из своје прве шансе дошла до поготка и то у 25. минуту.

Милуновић је пренео лопту на половину Војводине и додао је до Вукановића, који је са леве стране упутио пас у петерац, а тамо је до лопте дошао Павков и са два-три метра је проследио у мрежу.

Међутим, већ у 36. минуту, Војводина је успела да изједначи. До лопте у шеснаестерцу Црвене звезде дошао је Стојковић и прецизним ударцем са око седам-осам метара искоса послао је иза леђа голмана Борјана.

https://youtu.be/DVmwvpWTMvw

Само четири минута касније, Београђани су поново могли да дођу у вођство. Корнер за госте је извео Гарсија, Роцков је одбио лопту, али је она потом дошла до Јованчића, који је шутирао са око пет-шест метара. Међутим, лопта је отишла преко гола.

На другој страни, Војводина је у 42. минуту имала одличну прилику преко Гемовића, који је упутио добар волеј-ударац са око седам метара искоса, али је лопта прошла неколико центиметара поред стативе. Већ у следећем минуту, у контранападу Црвене звезде, Вукановић је са леве стране одиграо одличан пас пред гол ка Гарсији, који је шутирао из прве, али право у голмана Роцкова.

У другом полувремену, поново у тренутку када се то најмање очекивало, Црвена звезда је дошла до нове предности и то у 59. минуту. Гарсија је извео корнер, а лопту је избио најпре Роцков, а потом и Дринчић, али је она поново дошла до Гарсије, који је упутио сјајан волеј-ударац и са десетак метара искоса донео ново вођство свом тиму.

Од тог тренутка, лопта је нешто више била у поседу Црвене звезде, али су праве шансе изостале. Војводина је у неколико наврата била у ситуацијама да озбиљније угрози гол ривала, али је црвено-белима сваки пут недостајао добар завршни пас, па је резултат остао непромењен, те је дерби седмог кола Супер лиге Србије завршен победом тима из Београда.

 

Извор: Голубица

 

Повезане објаве