Вучевић: Боримо се да Нови Сад добије и четврти мост

Вучевић: Боримо се да Нови Сад добије и четврти мост

Вучевић: Боримо се да Нови Сад добије и четврти мост

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 03. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: ТАНЈУГ ФОТО; Голубица

„Лепа је ствар што смо ове године добили нови Жежељев мост, али нећемо да нас задовољи чињеница да смо вратили оно што што нам је неправично одузето 1999. године”, изјавио је новосадски градоначелник Милош Вучевић и најавио изградњу четвртог моста у Новом Саду.

Он је рекао да сада следи израда идејног решења на основу ког треба да се изради техничка документација за завршетак тзв. западне обилазнице око Новог Сада.

Према његовим речима, биће спојени Булевар Европе и Булевар патријарха Павла и преласком на сремску страну, уследиће и спајање на обилазницу код Сремске Каменице, односно на будући ауто-пут Нови Сад – Рума – Шабац, чиме ће бити завршена једна од најважнијих саобраћајних линија.

„То ћемо радити следеће године. Биће велики изазов решити имовинско-правне односе, али битно је да имамо јасну пројекцију шта треба да радимо да би изградили четврти мост“, нагласио је градоначелник Новог Сада.

Околне приступне саобраћајнице нови мост ће повезати с планираним наставцима Булевара деспота Стефана, улицама 1.300 каплара и Симе Матавуља, као и Рибарским острвом и Каменичком адом.

Новосадска управа у склопу вишегодишњих припрема за градњу новог моста преко Рибарца, расписала је јавни тендер за избор фирме која ће направити Генерални пројекат са претходном студијом новог моста преко Дунава, у наставку Булевара Европе.

Нема Коментара

Поставите Коментар