Вучевић: Жежељев мост симбол обнове Новог Сада

Субота, 01.09.2018. ФОТО: ГОЛУБИЦА

Нови Жежељев мост је веома важан инфраструктурни објекат за Нови Сад, али и симобол победе, опоравка и обнове града и целе Србије после НАТО агресије 1999. године, када је срушен стари мост.

„Нови мост има огроман инфраструктурни значај за Нови Сад и целу Србију, пошто се налази на железничком Коридору 10 и део је будуће брзе пруге Београд – Будимпешта и стварају се услови да се реализује један од највећих инфраструктурних пројеката брза пруга Беогад – Будимпешта“, рекао је Вучевић.
Каже да нови мост има два колосека за брзину возова до 160 км на сат.
Вучевић истиче да мост повезује не само две обале Дунава, бачку и сремску, већ да олакшава и транзитни путнички и теретни саобраћај који не мора више да иде кроз град.
„Мост има и симболично значење, знак је победе опоравка и обнове Новог Сада и Србије након НАТО агресије 1999. Ево, 19 година касније Нови Сад је добио оно што му је неправедно одузето 1999. године“.
Вучевић истиче да је Новосађанима коначно враћено оно што им је било неправедно одузето, од стране оних који нису добро мислили ни том граду ни Србији.
„То је снажна симболика обнове, развоја и напретка. Зато смо и кандидовали ту тему код председника Србије Александра Вучића, јер не желимо да останемо на три моста, већ да причамо о новим мостовима и даљем развоју. То је једини пут развоја Србије и Новог Сада“, навео је Вучевић.
Градоначелник каже да је од данас тај мост поново у функцији за друмски саобраћај и да треба још да се заврши део приступних саобраћајница са сремске стране, што ће бити готово у наредних неколико месеци.
„Прави се велика петља, али ће саобраћај моћи да функционише“.
Вучевић додаје да предстоји велики пројекат – уклањање монтажног моста који је био постављен уместо старог Жежељевог моста и да је рок за његово уклањање три месеца.

Повезане објаве