Вучевић: Избори нису питање страначког, већ државног интереса

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 14.01.2019. Извор: Танјуг

Потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада сматра да су биралишта права места где грађани треба да кажу шта мисле, али да одлука о ванредним изборима неће бити питање страначког, него државног интереса.

Он је за РТС рекао да су у неколико наврата разговарали са председником Александром Вучићем о разлозима зашто би можда требало изаћи раније на биралишта.
„Није донета одлука, има много аргумената – кад бисмо гледали само страначке интересе, избори би већ требало да су одржани, али питање да ли је то у државном интересу, имајући у виду Косово, регионалну стабилност, нове инвестиције“, рекао је Вучевић.
Он је додао да ако се стално чују прозивке о нелегитимности власти, онда је природно да се изађе на биралишта и провери шта грађани мисле о томе.
Вучевић се осврнуо и на нападе на супругу Оливера Ивановића, Милену, рекавши да „улазимо у патологију која нас по мени приближава изборима и праву грађана да кажу за какву се политику залажу“.
„Да се не би пребројавали на улицама, мислим да су биралишта права места где грађани кажу који су бројеви у питању односно како грађани размишљају куда Србија треба да иде“, рекао је он.
Вучевић је поновио да Вучић није донео одлуку о ванредним изборима и да то неће бити питање страначког, него државног интереса.
Он је рекао да не разуме лидере опозиције који, како каже, беже од избора.
„Да је до интереса СНС, избори би већ били одржани, или бар заказани, али
питање да ли је то у овом тренутку државни интерес због свих ствари, пре свега Косова, инвестиција, стабилности и то су питања која ће утицати на одлуку о изборима“, закључио је Вучевић.

Повезане објаве