Вучевић: НС на еминентној листи, Србија има бољи имиџ

Голубица,  понедељак 29.10.2018. Извор: ТАНЈУГ

Након што се Нови Сад нашао на трећем месту најбољих градских дестинација за 2019. годину по оцени водеће туристичке медијске компаније „Лонелy планет“, градоначелник тог града Милош Вучевић каже да му је драго што се Нови Сад нашао на тако еминентној листи.

„То је потврда да Србија има далеко бољи имиџ него што смо нажалост имали неких претходних година и деценија“, рекао је Вучевић гостујући на РТС.

Истакао је да су томе допринели и епитети које је Нови Сад понео, као Европска престоница младих и културе.

„То је оно што смо причали колико су битне ствари које смо радили, које се раде, које су актуелне. Зашто су ти процеси битни за целу државу, наравно и за Нови Сад“, рекао је градоначелник.

Он истиче да Новосађани много позитивније причају о граду са странцима, док међу собом износе критике и разговарају о стварима које треба поправити.

„То је природно и то је океј. Гледамо шта не ваља у граду и шта треба поправити. Никада не можете имати идеално стање, али тежимо да град буде бољи, лепши, уреднији, чистији“, рекао је Вучевић.

По питању о ограничењу времена изласка за младе, тзв. полицијском часу, Вучевић каже да то није везано за безбедност, већ је добра намера Координационог тела за превенцију насиља међу младима да изађе са неким идејама.

„Они су практично пренели, прекопирали исландски модел. Ја сам велики противник да из Новог Сада чујете вести о полицијском часу. Ја сам заговорник политике да доносите вест да је Нови Сад међу топ три дестинације за 2019. годину“, рекао је Вучевић.

Он је истакао да не сматра да се деца могу васпитавати административним мерама.

„Поставља се логичко питање. Хипотетички, да избацимо децу из кафића, они ће остати на улицама. Ако њихови родитељи не брину где су, ако им је свеједно где и како проводе време у касним ноћним сатима, они неће отићи кући после тога, вероватно ће бити негде на јавним просторима и опет проводити време. Нисам сигуран да постижемо ефекат“, рекао је градоначелник Новог Сада.

Истиче да је од полицијског часа битније вршити бољу контролу над важећим законским регулативама, у виду забране продаја алкохола и дувана малолетницима.

„Нећу да имамо забране, већ коректан превентивни наступ. Изаћи ћемо са конкретним мерама, а мислим да 5. новембра имам састанак са координационим телом. Они ће доћи да ми представе њихов план, ја ћу им рећи шта мислим о томе и након тога ћемо објавити неке мере“, рекао је Вучевић, додајући да је убеђен да ће грађани подржати неке од мера.

Како каже, у току су разговори са инвеститорима који су заинтересовани за Нови Сад.

„Нови Сад има потребу да добија даље инвестиције, као што је био Истраживачко-развојни центар Континентала. Нама за тај профил занимања требају нови послодавци, нова радна места.

Повезане објаве