Вучевић о СПЕНС-у: Није постојала идеја о рушењу, него о буђењу свести Новосађана шта са њим радити

У емисији Град и ми градоначелник Новог Сада Милош Вучевић говорио је о будућности новосадског СПЕНС- а. Како се од предлога за рушење, стигло до плана потпуне реконструкције објекта? Да ли у градској каси има новца за пројекат који би вероватно коштао као један нови мост? Када би радови могли да поћну, и какви су план и динамика извођења? Да ли ће ико одговарати за то што СПЕНС данас зову „хотел промаја“, што кров прокишњава, а базен цури. 

Вучевић се на почетку разговора присетио Спенса каквог се он сећа из младости.

„Спенс је био огромна атракција за све Новосађане, сви смо проводили време у њему, ту смо се окупљали, дружили. 1991 године, када се отворио базен то је баш била велика ствар, а за Ледену дворану сам посебно везан“, нагласио је Вучевић.

Градоначелник је посебно истакао да је стање локала је боље него што људи мисле.

„Од 196 локала 179 је издато. Закупнина иде на 88,5 посто. Веома сам задовољан с обзиром на конкуренцију. Споран је део првог и другог спрата и ту и је јесте идеја да понудимо нове садржаје“, рекао је Вучевић.

На питање колико смо далеко да Нови Сад буде центар науке и памети и какво је тренутно стање Спенса, Вучевић одговара:

„Много тога је урађено на Спенсу, пре свега на финансијској санацији Спенса. Дуг је смањен са милијарду на 200 милиона динара. Смањен је број запослених за трећину уз добар социјални програм“, нагласио је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада наглашава да је Нови Сад спреман за инвестициони циклус.

„Није била идеја о рушењу Спенса, него о буђењу свести у граду шта треба са Спенсом радити. Имамо три опције за Спенс. Да се ништа не дешава, да га реконструишемо или да урадимо нови Спенс. Сви су се ухватили те идеје о рушењу, а је желим комплетну реконструкцију“, рекао је Вучевић.

Цео интервју са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем можете погледати овде.  

Извор: РТВ

Повезане објаве