Вучевић: Учити од историје и градити за генерације које долазе

Вучевић: Учити од историје и градити за генерације које долазе

Вучевић: Учити од историје и градити за генерације које долазе

Голубица,  УТОРАК, 18. СЕП 2018.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, учествовао је у снимању документарног филма који Културни центар Новог Сада припрема у оквиру обележавања стогодишњице присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији.

Први човек Града Новог Сада у разговору са једним од аутора филма, Душаном Стојановићем рекао је да Град треба да негује и чува своју историју, али и да се развија и на тај начин ствара нову. „Будућим генерацијама треба пренети и оставити историјско благо које град поседује, али им омогућити и пружити све оно што је њима потребно за функционисање у 21. веку. Зато је важно сећати се, неговати, али и стварати нову историју нашег града“, додао је Вучевић.

Филм у продукцији Културног центра Новог Сада, аутора Душана Стојановића и Лазара Станивуковића,  део је званичног програма обележавања стогодишњице присаједињења, а одобрен је од чланова Одбора.  Овај уигран тим већ је радио на два позната филма: „Први филм“ о Мирославу Мики Антићу, који је приказан и у Црној Гори у оквиру представљања Антићевих дана, као и филм о нашем познатом новосадском књижевнику Драшку Ређепу. Низом културних програма, три изложбе, продукцијом документарног филма, јавним часом у основним школама, те продукцијом представе, Културни центар Новог Сада, заједно осталим инситиуцијама, обележиће овај значајан јубилеј.

Нема Коментара

Поставите Коментар