ВУЧИЋ: Биће још фабрика, аутопутева, пруга и болница

Голубица, ПЕТАК 19.04.2019.

Вучић је праћен овацијама на испуњеном платоу испред Народне скупштине, најпре позвао 27 Срба који су дошли пешке са Косова и Метохије да му се придруже на бини:

„Знам да више никад нећу говорити пред више људи и бескрајно вам хвала. Шест и по година како се боримо за Србију и трудимо се да променимо себе да бисмо мењали Србију. Много смо енергије уложили и све је вредело само за овакво вече. Јер сада видимо колико има људи који рад и марљивост поштују“.

Председник је рекао да су се у Београду скупили они који хоће вредну и поштену Србију који неће оне што прете и руше:

„Јединство српског националног корпуса нико не може да уништи. Кад се нешто лоше деси у Београду, једнако о томе мисле и они у Приједору и Пљевљима, као што ми одавде мислимо на наше људе Шамцу и Добоју и Херцег Новом. Поштујемо територијални интегритет свих суседних земаља, али бранићемо наш национални идентитет, свој језик и своју ћирилицу.

Председник је рекао да је крупно национално питање у овом тренутку Косово:

„Морамо да разумемо изазове пред којима се налазимо. Нећу да причам оно што волите да чујете јер нисте ме зато бирали већ да радимо тешко да би Србија живела“.

Вучић је најавио јединствени српски буквар и јединствену српску читанку за сву српску децу где год живела.

„Сада нам је потребно јединство. Да нема ни левих ни десних. Да сви станемо под једну заставу — заставу Србије“, поручио је шеф државе.

Из минута у минут:

20.20 – На крају скупа је Оливер Мандић отпевао песму „Мајко, Србијо“ посебно компоновану за ову прилику.

20.15 – Никада нећу говорити пред оволиким бројем људи. Ви заслужујете Србију будућности,  једну, једину и непоновљиву, најлепшу и најбољу земљу на свету. Бескрајнио хвала на свему. Живела Србија, завршио је обраћање Вучић.

20.12 – Све нас је мање, џабе нам стручњаци ако немамо деце, молим вас да то разумете. Важнио је да бринемо о популационој политици. Без деце нема будућности.

20.09 – Србија ће имати снагу да чува своје небо, не треба нам ничија помоћ, јачаћемо своје снаге из године у годину, каже Вучић.

20.05 – Србија ће брзином ракете да иде напред. Разговараћемо, али немојте да помислите да ћемо да дозволимо протеривање нашег народа са вековних огњишта на КиМ. Мораћемо да градимо много боље односе са БиХ и Хрватском.

20.03 – Србију смо излечили када је била на ивици амбиса. А ви сте веровали у то. Посебно се захваљујем пензионерима који су поднели највећи терет. Имао чврст динар. Имате озбиљну Владу која не лаже народ већ се понаша домаћински.

20.00 – Србију смо излечили која је била на ивици амбиса. А ви сте веровали у то. Посебно се захваљујем пензионерима који су поднели највећи терет. Имао чврст динар. Имате озбиљну Владу која не лаже народ већ се понаша домаћински.

19.56 – Скупа је глава, а једна ствар је још скупља, а то је образ, каже Вучић.

19.53 – Можете да претите и вршите притисак колико хоћете, нема разговора док се не укину таксе.

19.50 – Мој посао као председнка је да чувам мир. Желим да у 21. веку немамо ниједан рат, поручио је Вучић.

19.45 – Пробаћемо да идемо у корак са светом, добио сам важно писмо из „Фолксвагена“, Србија је и даље у игри, истакао је Вучић.

19.40 – Много смо енергије уложили и све је то вредело за овакво вече, поручио је председник Александар Вучић.

 

Извор: СПУТНИК, РТС  ФОТО: ГОЛУБИЦА

 

 

 

Повезане објаве