Вучић о протесту опозиције: Власт се не мења на улици већ на изборима

Голубица, НЕДЕЉА, 09. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: РТС

Председник Вучић је након трибине СНС „Јаке жене за јаку Србију“ рекао да „није фасциниран протестима“ и да неће попуштати ванинституционалним притисцима.

Подвукао је да ниједан захтев, никада неће да им испуни: „Може пет милиона да вас се скупи, можете само да добијете изборе и онда испуњавајте оно што је народу обећано. Ја под пристисцима нећу да радим и по томе се разликујем од свих других“, рекао је Вучић.

Рекао је и да је свима јасно да се не ради о грађанском, већ опозиционом протесту.

„Сваки протест је суштински политички. Није проблем у томе. Сматрам да смо имали још једном демократски организоване протесте, да се држава понашала веома одговорно и озбиљно. Нигде није било полицајца. Нико није спречавао да шетају где хоће. Није било крвавих глава, као у неким земљама које нам држе придике о демократском понашању“, поручио је Вучић.

Указао је да је са протеста извукао и поуке, јер на њима није видео толико младих људи, који неће, како каже, да иду тамо где се налазе људи познати по антисрпској оријентацији, већ је значајан део учесника био из његове генерације, од 40 до 60 година.

„Очигледно да нисмо успели да поправимо њихову ситуацију. Мораћемо да радимо више по том питању у будућности“, рекао је Вучић.

Истакао је да су једно људи који долазе на скуп, а друго они из политичких странака који желе само да се дочепају државне касе.

Осврнуо се и на предстојеће изборе у Лучанима, рекавши да се опозиција тамо сконцентрисала, како парама тако и активностима, јер су у тој општини Бошко Обрадовић и Веља Илић имали 27 одсто гласова, а са десет странака извесно је да ће имати 45.

„Да ли ћемо успети да имамо више од 45 и будемо испред њих то ћемо да видимо. Биће тешка борба“, рекао је Вучић.

Он је подсетио да је СНС водећи у другим општинама, и да није проблем негде и изгубити.

Повезане објаве