Вучић о упаду у РTС: Држава неће дозволити насиље

Вучић о упаду у РTС: Држава неће дозволити насиље

Вучић о упаду у РTС: Држава неће дозволити насиље

Голубица, НЕДЕЉА 17.03.2019.

Држава неће дозволити да насиљем угрожавате било кога, поручио је Вучић поводом упада демонстраната у зграду РТС-а.

Александар Вучић је ванредно обраћање јавности почео подсећањем на погром Срба са Косова и Метохије, 17. марта 2004. године

„Интересантно како имају двоструке аршине“

Председник Србије изјавио је данас да очекује подршку само свог народа и да га не занимају реакције западних амбасада.
Вучић је, на конференцији за штампу, упитан како је могуће да западни амбасадори нису осудили упад у РТС, а осудили су истог тренутка упад у македонску скупштину, рекао да је интересантно како имају двоструке аршине.

„Велики пријатељ тајкуна Ђиласа, македонски премијер Зоран Заев похвалио се како су осудили министра унутрашњих послова зато што није спречио грађане да упадну у скупштину. Могли би и ми да размишљамо о одговорности Небојше Стефановића што је пустио да уђу фашиста Бошко Обрадовић и други у РТС. Међутим рачунам да су Стефановић и полиција мислили да имају посла са одговорним људима и да им тако нешто неће пасти на памет“, рекао је он.Указао је да очекује подршку свог народа, а западне амбасаде нека раде свој посао, у који неће да се меша.

„Насиљу је дошао крај, ко крши закон одговараће“

Александар Вучић изјавио је, поводом синоћног упада демонстраната и лидера СзС у РТС, да ће све врсте протеста бити дозвољене, али да је насиљу дошао крај и да ће сви који у насиљу учествују бити процесуирани – јер је Србија демократска и уређена држава.
„Држава Србија неће дозволити да насиљем угрожавате било кога. Ако мисле да силеџијством, нападима на људе, физичким нападима остваре политичке резултате – грдно се варају“, поручио је Вучић на ванредној конференцији за новинаре у Председништву Србије на којој је прво говорио о годишњици мартовског погрома над Србима.

Вучић је истакао да Србија може да се поноси са 200 фабрика, погона и важних привредних објеката који су отворени за последњих пет година.

„Тиме се и ја и Србија поносимо, то су резултати, све оно што нису други урадили“, рекао је Вучић. Фашиста Обрадовић и тајкуни Јеремић и Ђилас су нервозни и желе да се врате на власт да би поново пљачкали, истакао је Вучић.

Он каже да је разлог њихове нервозе то што се све мање грађана окупља, а синоћ их је „у пику“ било „у главу“ 1.504, а на крају значајно мање.Он је рекао да се њих не плаши и да је спреман да се и даље бори за Србију.

„Ја се борим за Србију , не плашим се њих, тајкуни хоће поново на власт, јер се плаше и јер су опљачкали целу Србију“, поручио је председник.

Он је додао и да је синоћ главна вест у Приштини била да је Ђилас претучен.

„А само он је тукао људе, нико га пипнуо није“, напоменуо је Вучић.

„Немам проблем да говорим јавно, људи у Србији могу да виде колико су Ђилас и Јеремић опљачкали, а Обрадовић је обичан ситан фашиста и насилник“, навео је он.

Вучић је поручио да су наишли на тврд орах и некога ко се ничега не плаши.

„Мета им је тај који их се не плаши да им у лице каже шта су опљачкали, мета сам ја јер спроводим националну консолидацију Србије“, поручио је Вучић .

Замолио је пристојне људе да не учествују у насиљу, јер, како је истакао, сви који су уцествовали у насиљу, за насиље ће и одговарати.

Он је рекао и да је поносан на понашање полиције која није допринели да се лоша слика Србије пошаље у свет.
„Фашисте Обрадовића и тајкуне мирно су изнели, склонили и све њихове батинаше, и овог са тестером. Ја мислим да је важно да људи у Србији знају ста се дешава“, рекао је он, додавши да никада неће дозволити да насилна мањина управља Србијом.

Вучић је позвао данас полицију да заштити новинаре и поручио новинарима да не брину.

„Шта год да се дешава и како год да се дешава Србија ће очувати своју стабилности и победити хулигане и насилнике и ту људи нема чега да се плаше и да брину. Макар ја данас страдао то ће се догодити, тако да не бринете и молим полицију само да заштити новинаре, ништа друго“, казао је Вучић, након што је са окупљеним новинарима поделио информацију да су демонстранти пробили све ограде и да покушавају да уђу унутра.

Како је рекао, он се не плаши ничега, у Председништву нема полиције већ само његово обезбеђење.
„Као што видите, имам своје обезбеђење које чине Кобре, али њих је толико мало, да ови јунаци (напољу)…, али моје обезбеђење ни ја, нећемо да бежимо и нећемо да се склањамо“, поручио је Вучић.

Истакао је, такође, да је насиљу дошао крај и да ће сви који су синоћ учествовали у насиљу и који буду насилни одговарати пред законом.

Вучић је казао да ће власт дозволити све протесте, али никад оне који су насилни пошто је Србија правно уређена земља која ће умети на најбоји начин да одговори.

„Са грађанима ћу увек да разговарам, са силеџијама не“

Вучић је поручио да је увек спреман да разговара и да саслуша грађане, али да неће да разговара са силеџијама.“Не желим да разговарам са фашистичким лидером какав је Бошко Обрадовић. Нећу ни сада када ми је можда живот угрожен. А, нимало се не плашим“, рекао је Вучић у обраћању јавности.Он је нагласио да је већ говорио да је увек спреман да прими и саслуша грађане, те да у прилог томе иде и чињеница да је у девет округа обишао 42 општине, али да ће неће да разговара са фашистом Обрадовићем.“Иако ћу морати, ако буде опет изабран у парламент. А, Ђилас и Јеремић, тајкуни, нису чак ни чланови парламента, па не видим законску одговорност у тим случајевима“, рекао је Вучић.Поновио је да је увек спреман за разговор са грађанима, да чује шта мора да се поправи, од онога што је претходна власт оставила.Вучић је истакао да свакако мора још тога да се уради, али и да је већ доста урађено, те да је бољи привредни раст +4,4 од -3,1, отворених 200 фабрика, уместо 3.000 уништених, отворени Народни музеј, Музеј савремене уметности…“То је огромна разлика, то је питање аргумената за изборе и народ о томе нека одлучује“, рекао је Вучић.Он је навео да ће можда поново одвојити један дан за пријем грађана.“Са њима могу увек да разговарам, али да силеџијама и насилницима нећу да разговарам и нећу да мењам ту одлуку. Као што нисам мењао ни одлуку о таксама под притиском света, као ни неке друге одлуке, нећу ни ово“, рекао је Вучић.Част, образ и понос председника Србије су веома важни за достојанство грађана, подвукао је председник.“Силеџијама да се удварам и додворавам? Они мени нешто да прилазе да се рукују са мном.. Нећу да се рукујем са тајкуном Ђиласом“, рекао је Вучић.На питање да ли ће бити ванредних парламентарних избора, Вучић је рекао:“Не мислим да смо данас даље од ванредних парламентарних избора него што смо били јуче“.

„Идентификована особа са тестером у РТС-у“

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је полиција идентификовала особу која се синоћ у згради РТС појавила са моторном тестером.“Полиција је идентификовала особу са тестером. Надлежни ограни раде свој посао, не брините. И њега и многе друге“, рекао је Вучић у обраћању јавности, на питање новинара да ли је та особа идентификована.Надлежни органи ће све да ураде како треба, подвукао је Вучић.Вучић је истакао да таква врсту уцена – „ми ћемо да вас бијемо, а ви морате да нас слушате“, може да прође у неком другој земљи, али у демократској Србији не може.

„Хвала народу са Косова и Метохије, Ђилас,Обрадовић …неће владати“

Вучић је изјавио да је добио информацију да се народ на КиМ окупља и хоће да крене за Београд да га брани од демонстраната који са лидерима СзС покушавају да уђу у зграду Председништва, и поручио им да нема потребе било ко да га брани јер фашистичко-тајкунска банда никад неће владати Србијом.
Поручио је, такође, да Србија никад неће бити фашистичка земља.
„Позивам наш народ на КиМ који је кренуо да се окупља, хоће да крену за Београд, нема потребе да ме брани било ко. Нема ко да ме брани, никада неће Србија бити фашистичка земља и никада фашистички лидер Бошко Обрадовић и тајкунска банда коју предводе Ђилас и Јеремић неће владати овом земљом“, нагласио је Вучић, након чега је добио аплауз у Председништву.

Вучић је захвалио народу на КиМ на подршци.

Он је поновио да је спреман да разговара са свим грађанима, али да са представницима опозиције неће да разговара, чак ни сада, када му је, како каже, живот угрожен.
 

Извор:Танјуг,РТВ, РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар