Градоначелник Вучевић примио градоначелника Улма

Голубица, СУБОТА 09.03.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је градоначелника Улма Гинтера Циша са којим је разговарао о модалитетима унапређивања досадашње добре сарадње два града.

Званичници су оценили да су недавне заједничке активности у области културе, попут концерта новосадских музичара и музичара из Улма у Градкој кући, у којем је учествовао и сам градоначелник Циш, као и изложбе посвећене подунавским Швабама, од великог значаја за обе заједнице.

Градоначелници су се сложили да постоји добра основа за конкретизовање сарадње и у другим областима, најпре у ИТ сектору, туризму, као и на пољу повезивања омладине Улма и Новог Сада. Они су истакли да је апострофирање приче о Алберту Ајнштајну и Милеви Марић-Ајнштајн кроз креирање иновативних пројеката на пољу туризма, идеалан спој историје, културе, науке и туристичког потенцијала два града.

Градоначелник Вучевић захвалио се Гинтеру Цишу на подршци коју је Улм пружио Новом Саду у процесу освајања титуле Европске престонице културе, и изразио уверење да ће путем тог пројекта два града имати прилику за нове заједничке подухвате.

 

 

Извор: Голубица

Повезане објаве