Градоначелник Вучевић примио градоначелника Улма

Градоначелник Вучевић примио градоначелника Улма

Градоначелник Вучевић примио градоначелника Улма

Голубица, СУБОТА 09.03.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је градоначелника Улма Гинтера Циша са којим је разговарао о модалитетима унапређивања досадашње добре сарадње два града.

Званичници су оценили да су недавне заједничке активности у области културе, попут концерта новосадских музичара и музичара из Улма у Градкој кући, у којем је учествовао и сам градоначелник Циш, као и изложбе посвећене подунавским Швабама, од великог значаја за обе заједнице.

Градоначелници су се сложили да постоји добра основа за конкретизовање сарадње и у другим областима, најпре у ИТ сектору, туризму, као и на пољу повезивања омладине Улма и Новог Сада. Они су истакли да је апострофирање приче о Алберту Ајнштајну и Милеви Марић-Ајнштајн кроз креирање иновативних пројеката на пољу туризма, идеалан спој историје, културе, науке и туристичког потенцијала два града.

Градоначелник Вучевић захвалио се Гинтеру Цишу на подршци коју је Улм пружио Новом Саду у процесу освајања титуле Европске престонице културе, и изразио уверење да ће путем тог пројекта два града имати прилику за нове заједничке подухвате.

 

 

Извор: Голубица

Нема Коментара

Поставите Коментар