Градоначелник Вучевић у посети Косову и Метохији

Голубица, ЧЕТВРТАК 18.04.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са сарадницима обишао Косовско Поморавље и у Шилову се састао са начелником Косовско-поморавског округа Радованом Стојковићем, председницима привремених органа општина у српском систему, градоначелницима привремених институција самоуправа и директорима јавних установа.

У Културно-просветном центру „Божидар Митровић Шандор“ у Шилову, рекао је окупљеним Србима да је дошао да пренесе поруку да ће држава Србија увек бити уз њих.

– Верујте у Србију и државно руководство, у председника Александра Вучића. Држава ће урадити све што буде могла да заштити Србе на Косову и Метохији. Нама је најважније да сачувамо мир, да људи могу да живе овде, да пробамо да их економски оснажимо, да видимо шта можемо да урадимо да се још више деце рађа на овим просторима. Нисам дошао овде са неким великим и тешким паролама. Врло је опасно да неко каже нешто нереално и да „србује“ и оде у Београд или Нови Сад, а ови људи овде треба да живе. Дакле, овде смо да разменимо искуства, да разговарамо само о ономе што је реално и о стварима на којима се предано и одговорно ради. Ми заиста мислимо на наше сународнике на Косову и радимо на томе да сачувамо српску заједницу. Важно је да сви знају да Србија на најбољи могући начин штити свој народ и нациoналне интересе, трудећи се да из дана у дан обезбеди услове да људи овде наставе да живе, уче и раде – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

У Културно-просветном центру у Шилову градоначелника Новог Сада је дочекао директор  Станко Певац који га је упознао са радом те културне институције. Делегација из Новог Сада погледала је изложбу слика из Великог рата, а у току дана градоначелник ће посетити и Србе у централном делу Косова и Метохије, тачније у Грачаници, где ће се састати са председником Општине Срђаном Поповићем. Два градоначелника ће обићи пољопривредну задругу у Доњој Гуштерици, као и комплекс зграда за социјално становање у Лапљем селу.

 

Извор: Голубица

 

Повезане објаве