ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО КЛУБ ПЕНЗИОНЕРА И ФУДБАЛСКИ КЛУБ У БЕГЕЧУ

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО КЛУБ ПЕНЗИОНЕРА И ФУДБАЛСКИ КЛУБ У БЕГЕЧУ

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО КЛУБ ПЕНЗИОНЕРА И ФУДБАЛСКИ КЛУБ У БЕГЕЧУ

Голубица, ЧЕТВРТАК, 06. ДЕЦ 2018, ИЗВОР: Голубица

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је Клуб за старија и одрасла лица “Пролеће“ Геронтолошког центра Нови Сад, као и Фудбалски клуб “Бачка“ у Бегечу. Како је том приликом нагласио улагања у Клуб пензионера и фудбалски клуб представљају само део инвестиција које Град Нови Сад реализује на територији Месне заједнице Бегеч.

– Град је путем Управе за социјалну и дечју заштиту сада у потпуности и адекватно опремио објекат Клуба “Пролеће“ за што квалитетнији боравак, и то на основу изражених потреба његових корисника. Такође кроз Управу за спорт и омладину обезбеђујемо подршку и одржавамо пријатељске односе са Фудбалским клубом “Бачка“. Радује ме што је тај клуб у последњој сезони остварио велики успех и први је у својој лиги, а немају више ни блокиран рачун како је било ранијих година – нагласио је градоначелник Вучевић.

Један од капиталних комуналних инфраструктурних пројеката Града Новог Сада је и изградња пречистача отпадних вода у Бегечу која је од великог значаја за становнике тог насеља.

– Уговор за изградњу пречистача отпадних вода је потписан 4. децембра, и очекујем да ћемо веома брзо увести извођача у радове. Вредност тог посла је 198 милиона динара, а изградиће се и прилазни пут локацији пречистача. Рок за завршетак инвестиције је 240 дана, и тада ће бити створени услови да Бегеч коначно добије канализацију. Канализациона мрежа у насељу изграђена је пре неколико година, али није могла бити пуштена у рад без пречистача – казао је Вучевић.

Градоначелник је искористио посету Бегечу да се осврне на проблем водоснабдевања и позвао представнике те Месне заједнице да водовод предају Граду Новом Саду.

– То је њихова законска обавеза јер је неодрживо и опасно да водовод буде у надлежности месне заједнице. Они немају капцитет нити да управљају тако сложеним комуналним системом нити да га одржавају на квалитетан начин. Када испуне своју законску обавезу и предају Граду водовод, следе велика улагања ЈКП “Водовод и канализација“ вредна више од 100 милиона динара – поручио је новосадски градоначелник.

Нема Коментара

Поставите Коментар