ГРАДЊА НОВОГ МОСТА У НОВОМ САДУ ПОЧИЊЕ КРАЈЕМ ГОДИНЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић одржао је данас састанак са представницима кинеске компаније „CRBC“ на коме су прецизирани детаљи у вези са изградњом новог моста на Дунаву и обилазнице око Новог Сада.

Састанку су присуствовали представници кинеске компаније „CRBC“, на челу са директором Зханг Xиаоyуан.

Иначе, понуда „CRBC“-а је била најповољнија од свих приспелих, за тренутно најважнији инфраструктурни пројекат у Новом Саду.

„Разговарали смо о идејном решењу моста и његовом будућем изгледу, а подсећам да је почетак радова на градњи овог новог моста планиран за крај ове године, да ће се налазити у продужетку Булевара Европе у Новом Саду и да ће се тако омогућити спајање трасе са Фрушкогорским коридором, чија изградња почиње у мају“, навео је Вучевић.

Додаје да је искористио прилику да поразговара и о Фрушкогорском коридору, јер повезује сремске општине, а наставља се и на ауто-пут Рума – Шабац.

Вучевић је нагласио да је реч о великом пројекту, од националног значаја.

„Такође, с кинеским пријатељима било је речи и о изградњи централног постројења градског пречишћивача отпадних вода, леве обале на локацији између старог Kаћког пута и пута Е-75 Београд – Суботица, на локалитету Север ИВ“, навео је Вучевић.

Градоначелник додаје да град Нови Сад иде напред уз помоћ кинеских пријатеља и несебичну подршку државе.

Повезане објаве