ГРАД ИМА РЕШЕЊЕ ЗА АПОТЕКУ, ГАРАЖЕ И СПЕНС

Голубица, ЧЕТВРТАК 25.04.2019.

На данас одржаној конференцији за медије, Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је представио тренутно стање када је реч о три важна питања, односно о изградњи нових јавних гаража, решавању статуса Апотеке “Нови Сад“ и ЈП “Спортски и пословни центар Војводина“ (СПЕНС).

Апотеке „Нови Сад“ ће склопити партнерство са немачком водећом компанијом у овој области „ФЕНИКС  – БЕНУ“ на 15 година. Према овом споразуму, ова компанија ће у Апотеке „Нови Сад“ уложити 4,230 милиона евра. То је први пројекат за апотеке овог типа у Србији. Важно је напоменути да Град остаје власник Апотеке „Нови Сад“. Партнерска фирма преузима 46 запослених а потписивање уговора се очекује у јуну.

Када је реч о гаражама, очекује се обавезујућа понуда у септембру док би радови на изградњи требало да почну кеајем године. Ова инвестиција ће према очекивању износити 30.000.000 евра колико би требало да уложи кинеска компанија која ће имати право коришћења 30 година. Реч је о 1.175 нових паркинг места у Новом Саду.

Градоначелник је најавио и решавање проблема, односно реконструкцију СПЕНС-а. Постоји понуда 3 иностране и 4 домаће компаније за реконструкцију. Идеја је да се смање губитци. СПЕНС ће напустити 68 радника, чиме ће бити остварена уштеда од 66.000.000 динара на плате запослених. До сада је Град успео да смањи дуговања у износу од 650.000.000 динара.

Улагањем у реконструкцију инвеститор би имао профит на уштеди енергената.

 

Извор: Голубица

 

 

Повезане објаве