„Делфини“ потопили Хрвате, Србија освојила Светску лигу

„Делфини“ потопили Хрвате, Србија освојила Светску лигу

„Делфини“ потопили Хрвате, Србија освојила Светску лигу

Голубица, СУБОТА 22.06.2019.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је на Ташмајдану селекцију Хрватске са 12:11 у финалу Светске лиге. „Делфини“ су освајањем Светске лиге изборили пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Препун Ташмајдан бодрио је и носио ватерполо репрезентацију Србије до победе над Хрватском која је донела освајање Светске лиге и пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Провала облака, покварени семафор, неколико преокрета и неизвесна завршница виђени су у финалном мечу.

Хрватска је боље отворила меч, искористила слабију игру Србије у нападу и прву четвртину освојила са 3:1.

Друга четвртина донела је потпуни преокрет Србије. На крилима добре одбране, а потом и знатно побољшаног напада, „делфини“ су везали пет голова и успели да победу са 6:4. У том периоду Србија је пропустила неколико шанси да се озбиљније одлепи и можда преломи меч.

Попут прве, Хрватска је трећу деоницу добила са 3:1, поново су Хрвати солидном одбраном успели да затворе све прилазе свом голу.

Права драма виђена је у последњој четвртини. Невероватна киша претила је да прекине меч, пошто се у једном тренутку семафор због воде покварио.

Навијачи су упркос великом невремену остали да бодре репрезентативце, чак и више и јаче од тог тренутка.

У последњем минуту, одвијала се резултатска клацкалица. Хрватска је дошла до изједначења, да би потом Филип Филиповић са петерца донео предност Србији 17 секунди до краја. Србија се одбранила и славила победу на крају.

Филиповић и Мандић највише су се истакли са по четири гола, док су Јакшић, Митровић и Алексић постигли по један погодак.

У редовима Хрватске најефикаснији су били Вукичевић са пет, као и Бушљ

 

Извор: РТС

Нема Коментара

Поставите Коментар