„Делфини“ потопили Хрвате, Србија освојила Светску лигу

Голубица, СУБОТА 22.06.2019.

Ватерполо репрезентација Србије савладала је на Ташмајдану селекцију Хрватске са 12:11 у финалу Светске лиге. „Делфини“ су освајањем Светске лиге изборили пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Препун Ташмајдан бодрио је и носио ватерполо репрезентацију Србије до победе над Хрватском која је донела освајање Светске лиге и пласман на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Провала облака, покварени семафор, неколико преокрета и неизвесна завршница виђени су у финалном мечу.

Хрватска је боље отворила меч, искористила слабију игру Србије у нападу и прву четвртину освојила са 3:1.

Друга четвртина донела је потпуни преокрет Србије. На крилима добре одбране, а потом и знатно побољшаног напада, „делфини“ су везали пет голова и успели да победу са 6:4. У том периоду Србија је пропустила неколико шанси да се озбиљније одлепи и можда преломи меч.

Попут прве, Хрватска је трећу деоницу добила са 3:1, поново су Хрвати солидном одбраном успели да затворе све прилазе свом голу.

Права драма виђена је у последњој четвртини. Невероватна киша претила је да прекине меч, пошто се у једном тренутку семафор због воде покварио.

Навијачи су упркос великом невремену остали да бодре репрезентативце, чак и више и јаче од тог тренутка.

У последњем минуту, одвијала се резултатска клацкалица. Хрватска је дошла до изједначења, да би потом Филип Филиповић са петерца донео предност Србији 17 секунди до краја. Србија се одбранила и славила победу на крају.

Филиповић и Мандић највише су се истакли са по четири гола, док су Јакшић, Митровић и Алексић постигли по један погодак.

У редовима Хрватске најефикаснији су били Вукичевић са пет, као и Бушљ

 

Извор: РТС

Повезане објаве