Демократска странка срушила Спенс 2003. године

„ДС и СРС, гробари новосадског јавно-комуналног сектора, готово идентичним саопштењем којим тобоже бране Спенс, напокон су признали да их повезују исте вредности – лични и партијски интереси.

Верујући да су Новосађани заборавили њихов погубни ангажман у вођењу Новог Сада, СРС и ДС су се салвом увреда обрушили на градоначелника Милоша Вучевића, који скоро шест година води борбу да градска јавна предузећа спасе из финансијског амбиса у који су их до 2012. гурали СРС-ДС експерти.

Нападом на Вучевића, радикали и Демократска странка покушавају да сакрију истину да је Спенс срушен пре више од 15 година. Рушење је извела градска власт коју је водио Борислав Новаковић, високи функционер ДС-а када је за само три милиона евра продала земљиште за изградњу Меркатора.

Подсећамо јавност да је администрација градоначелника Вучевића сличан плац продала за десетоструко већи износ. Осим тога, у периоду док је трајала изградња Меркатора, Спенс није унапређиван како би се задржала његова тржишна предност, већ је претворен у страначку синекуру. То су чињенице! Такође, Спенс је једно од предузећа које је у периодима смењивања на власти СРС-а и ДС-а, бесмисленим увећавањем броја радника доведено у дужничко ропство. СРС и ДС до сада никако нису могли да се усагласе око тога да ли Спенсу треба помагати или не, већ су стално мењали став по овом питању.

Сада кад је градоначелник предложио конкретно решење њима то не одговара. А зашто? Зато што нису способни да се суоче с прблемима који муче град и предложе решење. Одсуство храбрости и аргумената је постао синоним за ове две странке. За разлику од њих, којима је најважнији лични интерес, Одборничка група Српске напредне странке у Скупштини града интерес Новосађана ставља на прво место.

Ми сматрамо да општа добробит и будућност наше деце треба да одређују пословну стратегију Спенса. Уместо пласирања неистина о Спенсу, демократе јавности Новог Сада треба да саопште зашто се нису побунили против срамних активности дружине Павличић – Новаковић – Петровић – Пајтић, који су парама из градског и покрајинског буџета пунили џепове разних криминалаца и сумњивих бизнисмена, систематски уништавајући Нови Сад и његова јавна предузећа. Како је преко радова на уређењу кеја испумпаван новац у приватне џепове? И зашто су финансирани фантомски пројекти попут непостојеће фабрике електромобила, фантомских фабрика соларних панела, сифона, садница за салату, луксузног вина за социјално угрожене, или депилатора за војвођанске ученице. Новосађани су схватили да су СРС и ДС штеточине које представљају велику опасност по будућност Новог Сада, па су их послали на политичку маргину. За Нови Сад је најбоље да тамо и остану. Нови Сад, 28. август 2018. године“

Повезане објаве