Добре вести из ЈГСП „Нови Сад“ – Ускоро 8 нових аутобуса

Голубица, ЧЕТВРТАК 14.03.2019.

Градско саобраћајно предузеће „Нови Сад“ планира да купи осам нових аутобуса средње величине са погоном на гас и за то ће, према плану јавних набавки, потрошити 100 милиона динара.

У тенедерској документацији види се да нови аутобуси морају имати минимално 24 седишта, као и најмање четири преклопна седишта и једно место за инвалидска колица са појасевима за фиксирање.

Између осталог, тражи се да аутобуси имају радио са блуетоотх-ом и бар четири звучника у путничког простору, сензоре на задњем делу возила, који сигнализира растојање возила од препреке приликом вожње у рикверц или постојање паркинг камере са дисплејем у видном пољу возача.

ГСП располаже са 268 аутобуса, од чега су 191 соло, 72 зглобна, а пет аутобуса су мањег капацитета. Међутим, просечно су старији од 12 година, па у том предузећу наводе да би требало сваке године да обнове 10 одсто од укупног броја возила у возном парку.

У плану пословања ГСП за ову годину наводи се да је неопходно у 2019. години набавити нове аутобусе јер би се тиме повећала и техничка исправност возног парка.

„На тај начин би се смањили трошколи резервних делова, као и трошкови горива. Са повећањем техничке исправности возног парка, повећала би се и безбедност и сигурност превоза путника, као и других учесника у саобраћају“, наводи се у том документу.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве