Драгомир Окука поднео оставку

Голубица, ПОНЕДЕЉАК, 26. НОВ 2018, ИЗВОР: rtv.rs

Драгомир Окука није више тренер Војводине. Оставку је поднео после игре без голова са Земуном на „Карађорђу“, у сусрету 17. Суперлигашког кола, а стручним радом руководио је 79 дана. За то време Воша је четири пута победила и пет пута изгубила утакмице.

Игре које никако нису у складу са зацртаним цилјем екипе, бројне повреде и генерално бледо лице Новосађана у овом првенству, тако су добили наставак невеселе приче. Пред руководством клуба је да у најкраћем времену донесе одлуку ко ће на клупи заменити искусног стручњака и покушати да, заједно с тимом, у преостала четири јесења кола направи резултат достојан имена и угледа новосадске „Старе даме“.

„Нема ту пуно шта да се каже“, сталожено је рекао сада већ бивши тренер Новосађана.

„Веровао сам када сам долазио у Нови Сад, додао је, да могу да помогнем тиму и да, заједничким снагама, кренемо ка врху табеле. Међутим, проблеми с бројним повредама играча нису нам то омогућили, као и недостатак квалитета унутар екипе, па сам заклјучио да је време да се разиђемо. Разлози су, дакле, исклјучиво спортске природе, односно резултати се нису поклопили с амбицијама које сам имао када сам преузимао тим. Имао сам максимално коректну сарадњу са свима у клубу и оном ко буде сео на клупу Војводине, желим пуно среће и да у преостала четири јесења кола освоји што више бодова“, поручио је Окука.

Треба рећи и то да је Драгомир Окука преузео црвено-беле 6. септембра ове године, након што су чланови Управног одбора донели одлуку о смени дотадашњег шефа струке Александра Веселиновића. У том тренутку, Воша се налазила на седмом месту на табели Суперлиге Србије, пошто је у седам утакмица остварила две победе, три ремија и два пораза, уз негативну гол-разлику 7:8. Само два и по месеца (тачно 79 дана), међутим, трајао је Окукин мандат, током којег су Новосађани одиграли десет првенствених сусрета и забележили скор од четири победе, једног ремија и пет пораза, уз гол-разлику 7:6 и сада заузимају осмо место, па су прилично удалјени од места које води у Европу.

ФК Војводина постала је позната као средина у којој су смене на тренерској клупи постале (пре)честа појава. Црвено-беле је у овом веку, за непуних 18 година, водило чак 36 стручњака. Неки од њих, попут Зорана Милинковића и Ненада Лалатовића, задржали су се и мало дуже од годину дана, док су сви остали имали прилику да воде тим у периоду од 17 дана (Веселиновић је у првом мандату радио од 4. до 21. априла 2017. године), до највише неколико месеци.

Посебно занимлјиво је то да је у року непуне две године (током 2017. и 2018.) улогу шефа стручног штаба обавлјало невероватних девет (!?) тренера, па ће Окукин наследник бити десети стручњак на клупи Новосађана. У 2018. години на клупи Воше били су Илија Столица, Зоран Василјевић (једну утакмицу), Александар Веселиновић и, на крају – Окука.

Капитен Антић: Јако лош период

Капитен Војводине Никола Антић одлазак тренера овако је доживео:

„ФК Војводина се налази у јако лошем периоду и дрма је велика криза. Нажалост, таман када се навикнемо на новог тренера и једни на друге, дође до неке драстичне промене, што се и сада догодило. Надам се да ће клуб пронаћи добру замену за Драгомира Окуку, а јако је важно да ми, играчи, останемо чврсто заједно и једни уз друге до зимске паузе. Онда ће на ред доћи то да урушени зидови клуба почну да се зидају од темелја, из почетка, јер је то једино решење да Војводина поново стане на чврсте и стабилне ноге“.

Коментаришући игре својих саиграча у дуелу са Земуном, у којем због суспензије није имао право да наступи, Антић је додао:

„Сви ми радимо јако, трудимо се на сваком тренингу, али нам, једноставно – не иде. Били смо болји од Земуна, али шта то вреди када нам је реализација слаба, упркос свим тренинзима на којима смо управо на њој инсистирали“.

 

Повезане објаве