Душан Тадић добитник Фебруарске награде Града Новог Сада за 2018. годину

Душан Тадић добитник Фебруарске награде Града Новог Сада за 2018. годину

Душан Тадић добитник Фебруарске награде Града Новог Сада за 2018. годину

Голубица, УТОРАК 21.01.2019.

Фудбалер, репрезентативац Србије, Душан Тадић добитник је Фебруарске награде Града Новог Сада за 2018. годину, једногласно је одлучено на данашњој, свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Највише градско признање додељено је Душану Тадићу за остварене врхунске спортске резултате, којима се проноси слава Омладинске школе Фудбалског клуба “Војводина” и афирмише углед Града Новог Сада у свету.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.

 

Извор: Голубица, ФОТО: Mondo

Нема Коментара

Поставите Коментар