Завршени радови у Банијској улици

Голубица, УТОРАК 25.12.2018, Извор: Голубица

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције успешно је реализовала још једну инвестицију предвиђену Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2018. годину. Пре неколико дана у потпуности су завршени радови на изградњи саобраћајних површина и пратеће инфраструктуре у Банијској улици у насељу Телеп.

Банијска улица на једном свом делу (до Футошког пута) има изграђен коловоз, док на делу према Булевару патријарха Павла није постојала оформљена саобраћајница.

Радови који су изведени обухватили су изградњу саобраћајнице дужине 87м и ширине 5м, предвиђене за двосмерни саобраћај, као и обостраних пешачких стаза ширине 1,9 м. Изграђен је паркинг са обе стране саобраћајнице и тиме је добијено укупно 38 паркинг места у овом делу улице.

Постављањем три стуба са шест светиљки, новоизграђена саобраћајница добила је и одговарајуће осветљење, а обављени су и радови на подземној инфраструктури, што подразумева изградњу нове водоводне и канализационе мреже.

Ова инвестиција вредна је 28 милиона динара, а њен значај огледа се првенствено у томе што је Банијска улица сада добила излаз на Булевар патријарха Павла и тиме постала знатно функционалнија у саобраћајном смислу.

Повезане објаве