За сређивање парка код ранжирне станице 149 милиона динара

Голубица, ПЕТАК 21.06.2019.

Уређење парка између Новог насеља je отпочело и одвија се како је планирано. Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је изградњу инфраструктуре и јавног осветљења, поверила групи извођача с фирмом „Градитељ НС” на челу.

Они ће, заједно с предузећима „Енерготехника – Јужна Бачка” и „КЛМ инжењеринг ТМ” добити око 149,1 милиона динара, с ПДВ-ом, а имаће рок од 305 календарских дана да изграде водовод, канализацију, јавно осветљење, две фонтане, две јавне чесме и јавни тоалет, као и помоћне просторије за службу „Градског зеленила”. Део уговором предвиђених радова поверен је, као подизвођачу, фирми МН, која би требало да уради пешачке стазе од бетонских плоча, ивичњаке и платое.

Планирани парк правоугаоног облика, северно од Ранжирне станице и Улице Радомира Раше Радујкова, у близини Булевара Европе, простираће се на 3,5 хектара, и спада у групу мањих, односно класификован је као тзв. парк суседства. У непосредном окружењу су стамбене зграде, вртић, тениски терени, приватна гимназија и ауто-перионица.

Унутар парка, који би требало да има десетак улаза, биће дечје игралиште, теретана на отвореном, терен за боћање, просторије за смештај опреме „Градског зеленила”, тоалети, затим две јавне чесме и две фонтане. Интересантно је да су пројектом на објектима предвиђени зелени кровови и фасаде с пузавицама.

На улазу је планирана фонтана полукружног облика с водоскоцима, док ће мања, без пратећих ефеката, бити у центру парка. Замишљена као полукружни водени ток (поток) ширине два метра, дубине 40 центиметара и дужине 37 метара око поплочаног платоа, предвиђено је да већа фонтана буде из два дела јер је у средини планирана машинска сала, али и два мостића за прелазак пешака.

Радови су у пуном замаху, а Голубица ће наставити да вас информише о њиховом току и напредовању.

Повезане објаве