Златни Пинцум Туристичкој организацији Новог Сада

Понедељак, 3. септембар 2018, 14:37h извор: Новосадска ТВ

Према избору интернационалног жирија, Туристичка организација Града Новог Сада освојила је престижну награду Златни Пинцум за најбољи српски туристички филм за филм „Лето у Новом Саду“, у режији Душана Димића.

У Великом Градишту, на обали Дунава, 26. августа започео је десети, јубиларни Међународни Фестивал туристичког и еколошког филма SILVER LAKE TOURFILM FESTIVAL – SILAFEST’18. Овај фестивал у Србији део је ланца Међународног комитета фестивала туристичких филмова – CIFFT и окупља најеминентније ауторе из Европе и целог света и једини је фестивал туристичког филма у земљи.

Туристичка организација Града Новог Сада је на СИЛАФЕСТ-у наступила са кратким филмовима „Лето у Новом Саду“ и „City break Novi Sad“, који су промовисани у верзији на српском језику, у трајању од 30 секунди и 3:33 минута.

Ова два филма, урађена су у оквиру промоције туристичке понуде града и тематске промоције летње кампање. Веома нам је било важно да Нови Сад путем ова два филма промовишемо као дестинацију за младе, туристе жељне провода, али и оне који воле разноврсну понуду и који су жељни истраживања од културне понуде, преко градске понуде, али и околине, па све до кулинарских специјалитета.

СИЛАФЕСТ је од 2016. године успоставио блиску сарадњу са филмским фестивалом YPERIA, на острву Аморгос у Грчкој и на тај начин омогућио својим учесницима да се пријавом на СИЛАФЕСТ истовремено пријаве и на овај филмски фестивал.

Повезане објаве