Промоција књиге “И ја имам права”

Голубица, ПЕТАК, 30. НОВ 2018, ИЗВОР: Голубица

Представљање књиге о дечијим правима „И ја имам права“ одржано је у петак данас од 18 часова у креативном центру “ПРОСТОР”, у Београдској 11, у Петроварадину. Професорица Драгана Ћорић разговарала је са оснивачицама удружења “Rights 4 All” Ивоном Нинков, Јованом Вајдић и Косом Милићевић које су уједно и ауторке поменуте књиге. Након разговора су додељене симболичне награде за победничке дечије радове који су уврштени у књигу.

„И ја имам права“ је едукативна публикација о дечијим правима, написана по узору на Конвенцију УН о правима детета, илустрована од стране деце узраста од шест до 12 година. Све приче које прате одабране чланове Конвенције су прилагођене том узрасту. Књига постоји и у електронском формату, у виду апликације која се може преузети са App store-a kao i sa Google play store-a.

Ауторке издања имају вишегодишње искуство у области људских права. Ивона Нинков је одбранила мастер рад на Правном факултету Универзитета у Новом Саду 2016. године, док је уписана на Мастер 2 2016. године на Лестеру, Универзитету De Montfort; International Human Rights Law. Ивона Нинков је запослена као консултант у адвокатској канцеларији „Качар Срето“ у Новом Саду од 2014. године. Представљала је Републику Србију на такмичењу у Суђењу пред Европским Судом за Људска Права у Котору (Црна Гора) 2009. године, а била је тренер тима Правног факултета на истом такмичењу одржаном 2010. године у Ријеци (Хрватска).

Коса Милиćевиć је предузетник, основач Агенције за едукацију и пословну комуникацију „Блуе Фоx Цоммуницатионт“ у Новом Саду, од 2016. године сарађује са међународним ИТ компанијама (Levi 9 Global Sourcing) и држи курсеве пословне комуникације на енглеском језику за IT професионалце.

Такође, чланица је ЕУ ИПА тима од 2013.. године и ради као званични асистент за комуникације и преводилац за енглески језик на међународним пројектима. Од 2010. се бави едукацијом одраслих на енглеском језику из области права, економије и инжењеринга. Представљала је Републику Србију на такмичењу Телдерс ИЛМЦЦ-у 2008. године у Међународном Суду Правде у Хагу, као и у Суђењу пред Европским Судом за Људска Права у Котору (Црна Гора) 2009. године. Била је тренер тима Правног факултета Универзитета у Новом Саду на такмичењу Telders ILMCC u Hagu (Холандија) 2010. године.

Јована Вајдиć је представљала Републику Србију на такмичењу у Суђењу пред Европским Судом за Људска Права у Охриду (БЈР Македонија) 2010. године. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Новом Саду 2017. године, а мастер академске студије, на истом факултету је уписала 2018. године. Тренутно је запослена је у адвокатској канцеларији „Поповић“.

Удружење “Rights 4 All” је неполитичка, непрофитна, невладина организација, основана 2017. године, са седиштем у Новом Саду. Основна мисија организације је заштита и промоција људских права. Група младих правница са огромним ентузијазмом воде се идејом да су заговорници људских права најважнији у постизању промена, које се неће реализовати ако се не залажемо за поштовање, промоцију и заштиту људских права.

Повезане објаве