Калеидоскоп – перформанс шпанског уметника који оставља без даха

Уторак, 28. август 2018, 11:50h извор:Новосадска ТВ

У оквиру програма “Artists in residence”, Фондације Нови Сад 2021, шпански пијаниста Давид Морено представиће се новосадској публици својим несвакидашњим наступом у ваздуху у четвртак, 30. августа у 21 час у Подграђу петроварадинске тврђаве, испред Београдске капије.

Морено у Нови Сад долази у склопу Калеидоскопа културе, а све у циљу заједничког креирања простора и програма културе у нашем граду. Као и сам Калеидоскоп и Давид Морено трага за врхунским уметничким изразом спајајући музику, позориште, плес, филм и друге уметности обликујући на тај начин свој јединствен и препознатљив сценски израз.

После незаборавног свечаног отварања Калеидоскопа код тзв, Чешког магацина, публика у Новом Саду ће поново имати прилику да види преформанс који ће је оставити без даха. По завршетку традиционалне поворке Новосађана и учесника фестивала Уличних свирача улицама Новог Сада, шпански уметник ће се публици представити перформансом „Floten Tecles” наступајући са клавиром 6 метара изнад позорнице. Поклопац његовог клавира представљаће биоскопско платно за пројекцију филма у чијој изведби учествује и сам Морено, као глумац, перформер и врхунски уметник.

Поред Давида Морена, равно из Космоса на нашу планету стиже Свемирко – Марко Вуковић, музичар који ће покушати да вас одвоји од сопствене савести. Након албума “Ванилије”, емо-мацхо поп наставља своју звучну прогресију другим студијским албумом “Тунгузија” који ће извести у петак 31. августа, тачно у поноћ на главној бини, у подграђу Петроварадинске тврђаве.
У суботу 1. септембра од 22:30, такође на главној бини Градић феста, сазнаћете како звуче највећи музички хитови када се свирају на дечијим инструментима. The Wackids, француска музичка група, нумере изводи на јапанском синтисајзеру и дечјем сету бубњева „Hello Kitty” и представља право изненађење за све посетиоце.

Овим се наставља Калеидоскоп – новосадско дело културе заједништва, који  ће  у наредних пет недеља представити, кроз бројне постојеће и нове платформе и нове садржаје. Кроз архитектуру, књижевност, извођачку уметност, примењену и визуелну уметност публика ће уживати у несвакидашњим перформансима иностраних и домаћих уметника на више од 80 локација. Само неки од занимљивх програма Калеидоскопа су отварање нових места – Корзо и Еђшег, музички концерти од класичне до рок музике, позоришне представе “Крваве свадбе”, ”Пепељуга”, луткарска представа за одрасле “Затвореник и шестопрсти”, савремени циркус, интересантне изложбе широм Новог Сада као што су “Сапутници”, “Нова места”, медијске инсталације, савремени плес, филм приказан на традиционалне и још до сада невиђене начине и бројне друге садржаје.
Више о проргамима можете пронаћи званичној веб презентацији: www.kaleidoscope.rs

Повезане објаве