Кандидати Српске листе победили на ванредним изборима

Голубица, НЕДЕЉА 19.05.2019.

У све четири општине на северу Косова и Метохије победили су кандидати Српске листе, освојивши већи број гласова. Излазност је на овим изборима била је нешто већа него на локалним изборима 2017. године. Председник Александар Вучић честитао победу Српској листи.

Српски народ на северу Косова и Метохије још једном је недвосмислено, и скоро једногласно, потврдио спремност да одлучно брани свој опстанак и политичка права, и органску везу са државом Србијом, речено је вечерас РТС-у у Српској листи.

Додају да је тако пропао позив на бојкот оних у Србији који су хтели да север Космета гурну у руке Албанаца.

Председник Србије Александар Вучић обратио се медијима и представницима Српске листе и честитао на победи.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић истакао је да је товелика победа Срба на КиМ, велики успех у борби за јединство са државом Србијом и у борби за јединство саме државе Србије.

Према подацима Централне изборне комисије у Приштини, на данашњим ванредним изборима гласало је 24.595 бирача (42,42 одсто). То значи да је излазност за скоро један проценат већа у односу на прошле локалне изборе.

У Косовској Митровици је излазност била 38,74 одсто, у Звечану 45,17 одсто, Зубином Потоку 50,74 одсто, а у Лепосавићу 41,57 одсто.

Како јавља дописник РТС-а, гласање је протекло углавном без проблема, а на регуларност није било примедби.

Кандидате за председнике општина у Косовској Митровици, Зубином Потоку, Лепосавићу и Звечану имали су Српска листа, Демократска партија Косова и Самоопредељење.

Кандидати Српске листе су Горан Ракић у Косовској Митровици, Срђан Вуловић у Зубином Потоку, Вучина Јанковић у Звечану и Зоран Тодић у Лепосавићу.

 

Извор: РТС

Повезане објаве