Комеморација Шекуларцу, опроштај од непоновљивог шармера

Голубица, ЧЕТВРТАК, 10.01.2019. Извор: ТАНЈУГ/РТС

Комеморација поводом смрти легендарног фудбалера Драгослава Шекуларца одржана је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“. На месту где је чувени дриблер дизао публику на ноге од њега су се опростили породица, пријатељи, бивши саиграчи и бројни асови.

Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, на ивици суза и дрхтавим гласом, поручио је да је Шекуларац био јединствен.

„Опраштамо се од Шекуларца, виртуоза фудбала, део богате историје Звезде коју је и сам стварао. Мајсторство на терену пренео је и као тренер. Много је тога урадио и постигао, немогуће је то речима описати. Људи су га волели, навикао је Звездину публику на мајсторство, зато и она данас тражи такве. Био је играч – шмекер, шаљивџја и боем, права инспирација многима“, рекао је Мијаиловић.

Он је додао да је клуб поносан на Шекуларца, другу Звездину звезду, и да има велике заслуге што је Црвена звезда најгледанији клуб у овом делу Европе.

Александар Марковић тешко је поднео одлазак бившег саиграча.

„Тужан је дан за све Србе и звездаше, од данас ће Драгослав бити на звезданом небу. Ту и припада… Имао сам срећу да играм са њим, вечно ће живети легенда његових анегдота“, навео је Марковић.

Бошко Ђуровски у јако емотивном излагању подсетио је колики траг је оставио Шекуларац.

„Имао сам част да ме тренираш, фудбал је за тебе био једноставан. Захваљујући Шекију смо отац и ја постали звездаши… У Звезди су били велики играчи, фудбалски џентлмени, генији, кобре, мајстори, али Шеки нико није био као ти. Дриблинг је у фудбалу све, а ту је био најбољи“, поручио је Ђуровски, после чега је настао велики аплауз.

У част популарног Шекија, који је преминуо у суботу у 82. години, емитован је и докуменатарац кроз који је приказана његова богата каријера.

Догађају су присуствовали легенде црвено-белих Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Зоран Филиповић, Јован Куле Аћимовић, Станислав Караси, челници клуба, Небојша Човић, Зоран Мока Славнић, потпредседници Фудбалског савеза Србије Марко Пантелић и Ненад Бјековић, селектор Младен Крстајић, Илија Петковић и многи други.

Сахрана Шекуларца заказана је за данас од 14.30 у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Повезане објаве