Кошаркашице савладале Русију, против Белгије за четвртфинале

Голубица, ПЕТАК 28.06.2019.

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Зрењанину селекцију Русије са 77:63 у другом колу Групе Д Европског првенства. Наредни меч против Белгије је шанса да се избори пласман у четвртфинале такмичења.

22.27 – Крај меча, победа Србије над Русијом од 77:63.

21.35 – Настављен је меч…

21.20 – Завршено је прво полувреме, Србија води са 41:32. Изабранице Марине Маљковић са девет поена предности иду на одмор. Србија је постепено стварала и повећавала предност, прорадио је и шут са дистанце, док је одбрана остала на истом, високом нивоу. У обе четвртине Русија је задржана на 16 поена, док је Србија постизала 20 и 21.

20.56 – Након првих десет минута игре Србија против Русије води са 23:16. Боља игра наше селекције, поготово у одбрани, која је задавала велике проблеме противнику. Србија је у нападу до поена долазила углавном са линије за слободна бацања (10), користивши рани бонус у који су ушле Рускиње.

20.31 – Након интонирања химни, а потом и минута ћутања у част Жарка Варајића, почео је меч у Зрењанину.

20.10 – У другом мечу Групе Б, Белорусија је савладала Белгију са 69:61.

Поенима Соње Петровић у последњим секундама, Селекција Србије је такмичење у Групи Д почела драматичном победом над Белорускињама (55:53).

Са друге стране Рускиње су турнир започеле поразом од Белгије (67:54), па ће против домаћина турнира, селекције Србије покушати да поправе утисак и бодовни салдо.

Репрезентативке Србије би евентуалном победом осигурале пласман у наредну фазу такмичења.

Утакмица Србије и Русије у Зрењанину почиње од 20.30 уз директан пренос на нашем Првом програму, стрим је на РТС Планети, а на нашем порталу можете пратити ток меча и кретање резултата.

Најбоље пласирана селекција сваке групе директно ће се пласирати у четврт-финале такмичења, док ће се репрезентације које буду друге на табели сусрести у осмини финала.

 

Извор: РТС

 

Повезане објаве