Кошаркашице Србије освојиле бронзу на Европском првенству

Голубица, НЕДЕЉА 07.07.2019.

Србија – Велика Британија 81:55. Најбоље кошаркашице Србије оствариле су велики успех освојивши бронзану медаљу на Европском првенству у Београду. После пораза од Шпаније у полуфиналу, „Лавице“ су у „Штарк арени“, у мечу за треће место, убедљиво савладале Велику Британију. За злато ће се борити селекције Шпаније и Француске.

19.05 – Крај меча, освојена је БРОНЗАНА медаља. Србија – Велика Британија 81:55.

18.55 – Опа је ритам меча, Србија води 69:45 на пет минута до краја меча.

18.43 – Завршена је и треће четвртина, Србија води против Британије 61:39. Наше играчице „самлеле“ су ривала добивши ову деоницу 21:6. Србија надомак медаље!

18.34 – Наше играчице доминирају у овој четвртини – 53:37 половином треће деонице.

18.29 – Тројком Невене Јовановић Србија поново има двоцифрену предност – 47:35.

18.25 – Дајана Бутулија промашује оба слободна бацања на старту треће четвртине – 40:33.

18.08 – Полувреме на мечу, Србија – Велика Британија 40:33. Поново су ривалке припретиле у финишу меча када су пришле на само два поена разлике али су наше репрезентативке поново одличном игром у оба правца успеле да оду на полувреме са предношћу од седам поена. Соња Петровић најефикаснија је са дабл-дабл учинко – по десет поена и скокова, Маја Миљковић убацила је седам поена. Ана Дабовић није улазила у игру. Британке су добиле ову деоницу 17:55.

18.00 – Наша селекција води 35:24 средином друге четвртине.

17.50 – Завршена је прва четвртина коју су наше девојке добиле са 25:16. Српкиње су одлично отвориле меч. Британија је успела крајем денице да ублажи разлику али су у финишу наше репрезентативке одличном игром у нападу успеле да поново дођу до осетније преднности.

17.42 – Марина Маљковић принуђена да затражи тајм-аут, серијом од 6:0 ривал смањује на 15:12.

17.40 – Наше девојке воде против Британије 15:8 после пет минута иге у првој деоници.

17.33 – Одличан почетак наше селекције која после нешто више од два минута води са 6:0.

17.30 – Почео је меч, стартна постава селекције Србије: Маја Миљковић. Невена Јовановић, Соња Петровић, Александра Црвендакић, Јелена Брукс.

17.24 – Интонирају се химне Велике Британије и Србије у „Штарк арени“, утакмица ће почети за неколико минута.

Нијансе су одлучивале у драматичној завршници полуфинала, које је припало Шпанији (71:66).

Након велике борбе, српске кошаркашице биле су утучене али ће та туга морати да буде краткотрајна, пошто дан касније играју меч против Британки који им може донети бронзану медаљу и успех на шампионату.

„Дефинитивно нисмо играли утакмицу 40 минута, као против Шведске. Знали смо да то треба да урадимо и против Шпаније, чак и боље с обзиром на квалитет Шпаније. Ми то нисмо урадили. Сутра је нови дан, то једино што имам да кажем. Морамо бити фокусирани на сутрашњу утакмицу и борби за медаљу“, рекла је селектор Марина Маљковић после пораза у полуфиналу.

Капитен Јелена Брукс сматра да тим мора да освоји бронзану медаљу.

„Обећавам да ћемо изаћи мирне главе да узмему ту бронзу, да не одемо кући се четвртим место. Морамо да дамо све од себе, да опет оставимо срце на терену и надам се да ћемо имати бронзу око врата“, рекла је Брукс.

Велика Британија је у полуфиналу изгубила од Француске са 63:56, а последњи међусобни сусрет против српске селекције изгубиле су пре четири године на Европском првенству са убедљивих 76:54.

Извор: РТС

Повезане објаве