Краљевска беба зваће се Дајана?

Голубица, НЕДЕЉА 14.04.2019.

Док ишчекује рођење првог детета принца Харија и Меган Маркл, британска јавност настоји да одгонетне пол и име. Ако је веровати кладионицама, нова краљевска беба биће девојчица и зваће се Дајана.

Агенција „Вилијем Хил“ саопштила је да више не прима опкладе за пол детета пошто се испоставило да су људи масовно убеђени да ће принчевски пар добити девојчицу.

„Што се нас тиче, тајна је одата, можда је неко негде видео снимак ултразвука или је неко чуо нешто“, каже портпарол фирме која се бави клађењем, Руперт Адамс.

Када је реч о имену детета, листа је дугачка. На првом месту налази се Дајана, за шта је у овој кладионици квота четири према један.

Следе Викторија, Елис, Грејс и Елизабет, док су Алберт, Артур и Џејмс популарни предлози за дечака.

„Чак 80 одсто предлога односи се на име Дајана, али сумњам да би принц Хари изабрао име која га непосредно подсећа на трагично настрадалу мајку“, рекао је Адамс, а преноси АП.

„Ипак, велика је шанса да ће Дајана бити средње име“, рекао је Адамс.

И Каролин Херис, историчарка краљевске породице, слаже се да би Дајана могло да буде средње име. То су урадили принц Вилијем и његова супруга Кејт за ћерку, чије је пуно име Шарлота Елизабета Дајана.

„Избор Дајане за прво име значио би велики притисак за краљевску бебу, јер би је медији стално поредили са славном баком“, рекла је Херисова.

Додаје и да би могуће средње име бебе могло да буде Рут, по једној прабаки Меган Маркл, као и по баки Дајане по мајци – лејди Рут Фермој.

Порођај се очекује до краја априла

Хари и Меган нису открили пол детета ни датум порођаја за који се претпоставља да би требало да се догоди крајем априла.

Без обзира на име, принова у краљевској породици неће аутоматски добити званичну титулу принца или принцезе коју су понели сво троје деце принца Вилијема, најстаријег сина принца Чарлса, наследника британског трона, осим ако то краљица Елизабета не одлучи.

Харијево прво дете биће седмо у реду за престо.

 

 

 

 

Извор: РТС/ТАНЈУГ

Повезане објаве