Медведев стигао у Београд

Голубица, СУБОТА 19.10.2019.

Руски премијер Дмитриј Медведев стигао је у једнодневну званичну посету Србији, поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Медведева је на Аеродрому „Никола Тесла“ уз чланове делегације дочекала премијерка Ана Брнабић.

Руски премијер ће се потом упутити на војни Аеродром „Пуковник – пилот Миленко Павловић“ где ће присуствовати војној вежби слобода „2019“.

По завршетку вежбе, Медведева ће испред Палате „Србија“ свечано дочекати председник Александар Вучић.

Вучић ће у Палати „Србија“ заједно са премијерком Аном Брнабић за Медведева и чланове руске делегације приредити радни ручак.

Вучић и Медведев би, према протоколу, требало да разговарају 45 минута, након чега ће се обратити новинарима. Потом ће се на посебној седници обратити посланицима Скупштине Србије.

Планирано је да руски премијер заједно са Вучићем положи венац на споменик „Смрт фашизму, слобода народу“ на Калемегдану.

Медеведев ће присуствовати и свечаној академији поводом 75. годишњице осолобођења Београда у Сава центру, а госта из Русије српски председник угостиће на вечери у Дому гарде.

У част прецима и савезницима – приказ најсавременијег наоружања и опреме

Поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда у Батајници одржава се приказ „Слобода 2019“. Способност Војске Србије показаће више од 2.400 припадника ВС, 100 борбених и неборбених возила и система и око 25 ваздухоплова. Присуствује државни врх, руски премијер Медведев, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и велики број грађана.

 

Извор: РТС

Повезане објаве