Медији најоштрије осуђују дивљачки упад у зграду РТСа

Голубица, СУБОТА 16.03.2019.

Регионална РТВ Панчево i Новосадска ТВ најоштрије осуђујu упад хулигана у зграду РТС у Београду и напад на колеге новинаре.

Овакав скандал одавно није виђен у Србији , али имајући у виду да је у нападу на РТС учествовало мање од 200 људи, очигледно је да ту нема никаквог грађанског  протеста већ су то хулигани на делу.
За овај  вандалски чин  који су предводили Бошко Обрадовић и Драган Ђилас тражимо оштру осуду и реакцију свих институција. .
Уверени смо да је Србија вечерас видела да је овде само насиље на делу и то над новинарима који раде свој посао.
Захтевамо  да  држава и сва новинарска удружења адекватно реагују  na овакве скандалозне  нападе на наше колеге са РТС –а и пружамо им сву нашу подршку и помоћ.

Удружења електронских медија „ComNet“ осудило упад у зграду РТС а
Није прошло ни пуних 24 сата од последњег напада хулигана и последњег саопштења Удружења електронских медија „ComNet“  у ком осуђујемо напад на медијску кућу РТВ „Краљево“, а насилници су већ стигли да наставе са својим скандалозно бахатим изливима. Сада су маскирани хулигани напали зграду нашег државног, јавног медијског сервиса Радио телевизију Србије, поломили врата, каменовали полицију… Тај сој људи овим поступком нису за мету имали само наше колеге новинаре већ и органе реда и државу и сваког појединца у њој. Више не постоји та реч осуде која је довољна да се овакво гнусно, бесмислено и девијантно понашање осуди.
Удружење електронских медија „ComNet“ ће да подвученим словима најоштрије осуди и да захтева правду од државе и институција, као и реакције свих новинарских удружења да нас заштите, јер смо ми уређена, слободна држава у којој нема места за насиље, мучење и застрашивање новинара који раде свој посао и томе се мора стати на крај.

Студио Б осудио упад демонстраната у у зграду РТСа

Уређивачки колегијум РТВ Студио Б најоштрије осуђује дивљачки упад у зграду РТСа у организацији Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића уз подршку неколицине других маскираних нападача. Очигледно је да је хаос који Ђилас и Обрадовић покушавају да изведу директна последица чињенице да протести не дају резултате и да је на улицама све мање људи. Такво понашање, међутим, нема оправдања и захтевамо од државних органа да најодлучније реагују и заштите уреднике и новинаре РТС, којима пружамо пуну подршку и нудимо сву помоћ. Захтевамо од државних органа да стану на пут Ђиласу, Обрадовићу и другим насилницима и омогуће свим новинарима у Србији да раде слободно и по својој савести. Сигурни смо да ће Србија остати земља у којој је загарантована слобода говора и мишљења, без обзира што Ђилас и Обрадовић за нашу Србију очигледно имају другачије планове.

 

Извор: Голубица

Повезане објаве